Terug naar overzicht

5 tips voor energiezuinig renoveren: slim en duurzaam verbouwen

02.10.2023

Ben je van plan om je huis te renoveren? Geweldig! Renoveren biedt niet alleen de kans om je leefruimte te verbeteren, maar ook om energiezuiniger te worden en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Hier zijn 5 waardevolle tips van de Climatrix experts om je renovatieproject om te toveren tot een energiezuinig succes!

1. Begin bij de basis: isolatie is de sleutel

Energiezuinig renoveren begint met isolatie. Zorg ervoor dat je woning goed geïsoleerd is, inclusief het dak, de muren, vloeren en ramen. Hiermee voorkom je onnodig warmteverlies en bespaar je op lange termijn op je energierekening.

2. Kies voor moderne verwarmingssystemen

Oude verwarmingssystemen kunnen inefficiënt zijn en veel energie verbruiken. Overweeg om over te stappen naar moderne, energiezuinige verwarmingssystemen zoals vloerverwarming, klimaatplafonds of wandverwarming. Deze systemen werken op lagere temperaturen en kunnen zowel verwarmen als koelen, waardoor je het hele jaar door een comfortabele temperatuur hebt en geniet van een gezond binnenklimaat.

3. Ga voor hernieuwbare energiebronnen

Overweeg het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen om je energiebehoefte te verminderen. Zonnepanelen kunnen niet alleen je huis van stroom voorzien, maar ook je warmtepomp aandrijven, waardoor je verwarmingssysteem nog duurzamer wordt.

4. Slimme thermostaten en regelapparatuur

Integreer slimme thermostaten in je verwarmingssysteem. Hiermee kun je de temperatuur in verschillende kamers afzonderlijk regelen en programma’s instellen om energie te besparen wanneer je er niet bent.

5. Laat je adviseren door experts

Energiezuinig renoveren kan ingewikkeld lijken, dus aarzel niet om advies in te winnen bij experts. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste materialen en systemen voor je renovatieproject, en ze kunnen je begeleiden bij elke stap van het proces. Climatrix is dé partner voor professionele installateurs in innovatieve verwarmings- en koelingssystemen. We brengen je dan ook met plezier in contact met een installateur in jouw buurt. Daarnaast delen we graag onze kennis met jou. Check daarom zeker ook deze blog over het kiezen van het juiste verwarmingssysteem.

Conclusie: energiezuinig verbouwen

Door deze 5 tips te volgen, kun je je renovatieproject omzetten in een energiezuinige en duurzame verbetering van je woning. Bij Climatrix staan we altijd klaar om je te adviseren over innovatieve verwarmingssystemen die bijdragen aan een energiezuinige renovatie. Samen creëren we comfort en efficiëntie voor jouw renovatieproject.