Vloerverwarming

Vloerverwarming is een efficiënte en energievriendelijke manier om zowel te verwarmen als te koelen. De stralingswarmte klimatiseert de ruimte gelijkmatig op een gezonde en comfortabele manier. Dankzij deze warmteverdeling over de vloer kan de thermostaat 2°C lager worden gezet, zonder comfort- en warmteverlies. Er is dus minder energie nodig per ruimte, wat het rendement verhoogt.

Werking

Het water stroomt door kunststofleidingen die in de vloer worden verwerkt en verwarmt of koelt een ruimte door straling van het vloeroppervlak. De straling zorgt ervoor dat de lucht gelijkmatig wordt opgewarmd of gekoeld waardoor er geen lucht in beweging is. Door middel van thermostaten kan de temperatuur in iedere ruimte afzonderlijk geregeld worden.

Het Climatrix Tacker systeem, de vloerverwarmingsbuizen zijn hier verankerd via kunststof bevestigingsclips.

Heb je een vraag over vloerverwarming?

De voordelen van vloerverwarming

Innovatief systeem


Door gebruik te maken van vloerverwarming kan je zowel koelen als verwarmen met eenzelfde systeem. De beste koeling krijg je door vloerkoeling te combineren met klimaatplafonds.

Energiezuinig


Dit type verwarming is een pak zuiniger dan een gewone radiator. Doordat de buizen over de volledige oppervlakte liggen, is er een minder hoge temperatuur in de buizen nodig om de ruimte te verwarmen tot een aangename temperatuur.

Onzichtbaar


De buizen van de vloerverwarming liggen onder de vloer waardoor er plaats bespaard wordt en er dus meer ruimte ter beschikking
is om bijvoorbeeld kasten te plaatsen.

Icoontje van drie handen die over elkaar liggen en

Makkelijk combineerbaar


Combineer moeiteloos met een warmtepomp en leg het zowel onder tegels, betonnen vloeren, parket als laminaat.

Icoon van een hand dat een hartje draagt

Goed voor de gezondheid


Verwarmen via vloerverwarming is gezonder dan verwarmen via een traditioneel verwarmingssysteem doordat de relatieve luchtvochtigheid beter op peil blijft. Er komen ook geen stofdeeltjes vrij die door de lucht circuleren.

Hoe gaan wij te werk?

Wil je enkel de materialen laten leveren, of reken je op ons voor de montage van je klimaatsysteem? Bij Climatrix kan het allemaal.

Over Vloerverwarming

Al onze systemen
ontdekken? Download
onze systeemcatalogus.

Download systeemcatalogus