Waarom kiezen voor wandverwarming?

 • Zeer energiezuinig
 • Groot afgifteoppervlak voor warmte

Werking

Een klimaatwand is een onzichtbaar systeem dat werkt op basis van warmte- en koudestraling. Het grote verschil met een traditioneel convectiesysteem is dat de warmte of koeling in het materiaal wordt opgeslagen en gelijkmatig wordt afgegeven. Bij convectiesystemen is koeling niet mogelijk. Klimaatwanden zijn ideaal als je van plan bent te renoveren én toch een perfect binnenklimaat wenst.

Climatrix biedt zowel natte als droge systemen aan. Natte systemen zijn eerder geschikt voor nieuwbouw, terwijl een droog systeem vooral voor renovatie wordt gebruikt.

Warme tip

Climatrix gebruikt thermische folie om de buizen te lokaliseren. Als de installatie eenmaal afgerond is en je wil iets monteren aan de wand, komt deze folie zeer goed van pas. De verkleuring geeft aan waar de warme/koude buizen zich bevinden zodat je perfect kunt boren in de wand zonder gevolgen.

Welk klimaatsysteem kiezen?

Ontdek het via het Climatrix Climaplan
Klimaatwand

Beschikbare systemen

Clip Rail

Energiezuinige wandverwarming voor nieuwbouw (nat systeem)

Ideaal voor nieuwbouw. Hier wordt de wand met pleisterwerk afgewerkt.

Werking

De Clip Rail wordt tegen het metselwerk geplaatst. Hierin wordt Rhino-pex 14x2 (pex-alu-pex) gemonteerd (Clip Rail 14). De tweede optie is om de ThermoTube 10x1,3 te installeren op hetzelfde kader (Clip Rail 10). Het verschil zit in de afstand tussen de buizen. Daarna bedek je de Clip Rail met pleisterwerk. Hierop wordt een wapeningsnet gemonteerd om scheurvorming te voorkomen. Daarna wordt opnieuw een laag pleisterwerk geplaatst.

Dit systeem is ideaal voor nieuwbouw, waarbij nieuw pleisterwerk nodig is.

Voordelen

 • Flexibele montage
 • Snelle reactietijd
 • De ideale knuffelmuur voor de badkamer
clip_rail-keerbergen-01
clip_rail-keerbergen-02
clip_rail-oostende
clip_rail

Speetile

Een revolutionair montagesysteem voor vloer- en wandverwarming en -koeling

Het systeem bestaat uit kunststofmatten die eenvoudig aan elkaar geklikt worden. De kunststofbuis is eenvoudig in de Speetile tegels te bevestigen. Het kliksysteem zorgt voor een optimaal gebruik van de matten, waardoor snijafval tot het verleden behoort. De eenvoudige installatie zorgt ervoor dat zowel meander- als slakkenhuisvormig verleg mogelijk is.

Net zoals het VarioComp systeem is Speetile ideaal als je over een zeer lage opbouwhoogte beschikt. Zonder isolatie heb je slechts 15 mm (Speetile 12) nodig. Dit zorgt ervoor dat het Speetile systeem perfect is voor renovaties. Door de lage opbouwhoogte reageert het systeem zeer snel en is het gemakkelijk te regelen. Omdat het zo een compact formaat en gewicht heeft, is het ook eenvoudig te transporteren. Het Speetile systeem is eenvoudig aan te sluiten op bestaande systemen via eurocoon ¾”.

speetile-namen-01
speetile-namen-02
speetile-namen-04

Technische fiche

Bekijk brochure

Variopanel

Energiezuinig verwarmen en/of koelen via het plafond of wand.

Voordelen

 • Comfortabel binnenklimaat zonder tochtverplaatsing of geluid
 • Biologisch afbreekbare Fermacell panelen
 • Breed toepasbaar van woning tot publiek gebouw
 • Groot assortiment aan afmetingen
 • Voorgemonteerde meerlagenbuis
 • Geactiveerde panelen met gatenpatroon en bewerkt met een akoestisch vlies beschikbaar
 • Toepasbaar voor plafond én wand

Powered by Variotherm

Technische fiche

Bekijk brochure