Wat doe je als 18-jarige in de zomer nadat je bent afgestudeerd? Feesten. Op vakantie gaan. Avonturen beleven met vrienden. En in het geval van Rhune Op 't Eijnde, zoon van CEO Kim Vaessen, ook werken bij mama in de zaak. Hij liep een maand mee in de zaak als jobstudent om de kneepjes van het vak te leren. Wat vond hij van die ervaring?

 

Betrokken

 

Rhune: “Ik ben begonnen als calculator op de binnendienst. Ik moest het vanaf nul leren, maar al snel lukte het me steeds beter. Wat me meteen opviel was dat je onderdeel van een groter geheel bent. We werden op de hoogte gehouden van het resultaat van het project, wat extra stimuleerde omdat je je dan heel betrokken voelt bij het werk van alle collega’s.”

 

Ondernemen

 

Rhune is opgegroeid in een ondernemende familie. Rhune: “Bij ons thuis gaat het over niets anders (lacht)! Het ondernemen zit in de familie natuurlijk en het is ook een deel van mij. Ik ben trots om te zien hoe mama zoveel mooie dingen heeft bereikt. Daarom dat ik ook besloten heb om een studierichting te kiezen waar ik mijn ondernemersmindset verder kan ontwikkelen.”

 

Vraag

 

Dan rest ons nog de vraag van 1 miljoen: wil Rhune ooit het bedrijf overnemen? Rhune: “Dat laat ik nog open, ik wil vooral mijn eigen verhaal schrijven. Ik wil veel leren en ervaring opdoen. Daarom dat ik wel nog meer vakantiewerk wil doen bij Climatrix, om zo alle facetten van het proces te leren kennen. De volgende keer hopelijk als plaatser, dat lijkt me heel interessant!”

 

We wensen Rhune veel succes met zijn studies en kijken ernaar uit hem binnenkort weer bij Climatrix te verwelkomen als jobstudent.