Terug naar overzicht

Werknemer in de kijker – Christel Jacobs: Boekhouder met een hart voor mensen

26.08.2021

Christel Jacobs is als Master in Finance & HR verantwoordelijk voor de boekhouding en het personeelsbeleid. De corona periode zorgde voor heel wat extra werk, maar Christel houdt van een uitdaging en ‘positieve’ stress. Ze voelt zich als een vis in het water bij Climatrix!

Meteen telefoon

Christel: “Ik werk al 3 jaar bij Climatrix. Ik ben bij mijn vorige job gestopt omdat ik geen uitdagingen meer had. Ik ben dan zelf op zoek gegaan naar een nieuwe baan, maar ik vond niets in de buurt van Dilsen, waar ik woon. Dus besliste ik een aantal lokale bedrijven aan te schrijven waar ik graag zou werken, waaronder Climatrix. Drie kwartier na mijn mail kreeg ik al telefoon van Kim [CEO]. De boekhouder had net zijn ontslag gegeven. Ik ben toen meteen begonnen.”

Nieuwe uitdagingen

Werken bij Climatrix was een verademing voor Christel, omdat ze er nieuwe uitdagingen vond: “In eerste instantie begon ik met boekhouding maar al snel ging ik ook de personeelszaken doen. Nu doe ik dus finance en HR. Dat wil zeggen: aanwervingen, onthaal, papierwerk in orde maken, en natuurlijk alles wat met boekhouding te maken heeft. Met corona kwam daar nog een hoop opzoekwerk bij!”

People person

Christel is niet de standaard ‘saaie’ boekhouder: “Ik heb graag contact met mensen. Dat is een beetje tegenstrijdig met het boekhouden, ik weet het, want ik ben de enige in het bedrijf die een eigen kantoor heeft. Terwijl ik eigenlijk heel sociaal ben en graag onder de mensen ben. Het is een van de redenen waarom ik voor Climatrix koos. Ik heb leuke collega’s en de werksfeer zit goed.”

Eigen ding doen

Wie al eens bij Christel op kantoor is langs geweest merkt het meteen: “Ik heb mijn kantoor zelf mogen inrichten. Ik heb behangen en er helemaal mijn ding van gemaakt. Dat geeft aan hoeveel vrijheid ik in mijn job krijg. Ik mag mijn tijd zelf indelen en heb mijn job zelf vorm mogen geven. Na een jaar ben ik ook al opgenomen in het management team. Zo kan ik nog meer helpen. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld goed aan het groeien. Dat is veel werk, maar geeft vooral veel ‘positieve’ stress.”