Terug naar overzicht

Kim Vaessen CEO en hoofdaandeelhouder Climatrix

11.05.2016

De Limburgse onderneemster Kim Vaessen, dochter van Rob Vaessen (Rofix), staat na 5 jaar volledig op eigen benen met Climatrix, de Belgische expert in vloer - wand- en klimaatplafonds. Dit ecologische broertje van Rofix werd door Kim opgericht als antwoord op de toenemende vraag naar milieuvriendelijke alternatieven voor verwarming- en koelingssystemen. Vanaf heden is Kim hoofdaandeelhouder en zopas startte ze een nieuwe samenwerking op met Oostenrijkse partner Variotherm.

Gestage groei en innovaties

Climatrix werd destijds opgericht door Kim Vaessen en Rob Vaessen en is vandaag uitgegroeid tot een bedrijf met 10 werknemers. De firma kende op 5 jaar tijd al een jaarlijkse groei van 16% en dat wil Kim zo houden. “We willen constant vooruit, maar onszelf ook niet voorbijlopen. Climatrix moet rustig groeien”, aldus Vaessen. “Wel innoveren we voortdurend onze producten: zo lanceerden we dit jaar ook het Clima Office Panel, in samenwerking met Jansen Bouwprofessional en Gyproc.  Dit geeft de mogelijkheid om een systeemplafond te activeren, met andere woorden te verwarmen en te koelen door middel van een warmtepomp.”

Nieuwe Oostenrijkse samenwerking

Sinds april 2016 is Climatrix tevens de officiële verdeler geworden van de producten van hun Oostenrijkse equivalent, Variotherm. Dit betekent voor beide partijen een versterking in de Europese markt.  “wij zijn erg blij met deze samenwerking, aangezien dit een opportuniteit geeft om vloerverwarming toe te passen in de renovatiemarkt”

De roots

De geschiedenis van Climatrix gaat een eind terug in de tijd en vindt zijn roots bij het Limburgse familiebedrijf Rofix. In 1978 werden Rob Vaessen en mevrouw Liliane Verheijen met Rofix nv specialist in de verwarmingsindustrie met hun innovatieve radiatorbevestigingen. Dochter Kim Vaessen stapte later in hun voetsporen en hield de vinger aan de pols van de veranderingen in de markt rond ecologie en energiebesparing.

Dit zorgde voor het ontstaan van een nieuwe divisie: het ecologische broertje van Rofix, Climatrix.  “In samenwerking met het IWT (Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie), werd er gezocht naar de perfecte oplossing voor een goed binnenklimaat”, vertelt Kim Vaessen. “Dankzij een gepatenteerd systeem klimaatwanden en –plafonds kan men bij zowel nieuwbouw als renovaties toch van het comfort van stralingswarmte genieten zonder de vloer te moeten openbreken. De werking is te vergelijken met die van de zon en hierdoor brengt het klimaatsysteem energiebesparing teweeg en is het een duurzame oplossing.”, gaat ze verder.