Terug naar overzicht

Knop 2: “Vanaf de eerste dag een fijne samenwerking”

27.10.2021

Knop 2 bvba uit Grimbergen zijn gekende vakmannen voor verwarming en sanitair. Vader Knop runde zijn HVAC bedrijf voor 40 jaar en gaf zijn kennis en ervaring door aan zijn zonen Koen en Stijn die in 2009 Knop 2 begonnen. De laatste jaren specialiseerden ze zich in zonnecollectoren en warmtepompen. Sinds 2019 werken ze samen met Climatrix.

“Climatrix heeft ons goed bijgestaan om de warmteverliesberekening uit te voeren. En in samenspraak met de architect en bouwheer hebben ze een gedetailleerd legplan afgeleverd. Op die manier kon exact bepaald worden welke warmtepompinstallatie ideaal zou zijn voor het comfort van de klant.”

Koen Knop, CEO Knop 2

 

Vlotte samenwerking

Koen Knop (zaakvoerder): “Al van bij de eerste projecten merkten we dat het een vlotte samenwerking is met Climatrix. Van zodra zij de nodige informatie van ons doorkrijgen, werken ze een correcte offerte uit en maken ze de legplannen. Dat spaart ons een hoop werk! Het is ook heel fijn dat we na elke installatie van vloerverwarming onmiddellijk het uitvoeringsrapport ontvangen en de bijhorende foto’s voor het AS-Builtplan.”

Huzarenstukje aan technieken

Knop 2 heeft goede contacten met gevestigde architecten. Op die manier mogen ze regelmatig meewerken aan mooie en grote projecten, waaronder een grote villa in Londerzeel (zie foto’s). Koen: “Het project te Londerzeel is een huzarenstukje aan technieken met een grote oppervlakte (ongeveer 800 vierkante meter) aan vloerverwarming. Dit gaf ons de nodige uitdagingen inzake verwarming en sanitair.”

De juiste plannen

Maar die uitdaging gingen ze samen met Climatrix aan. Koen: “Climatrix heeft ons goed bijgestaan om de warmteverliesberekening uit te voeren. En in samenspraak met de architect en bouwheer hebben ze een gedetailleerd legplan afgeleverd. Op die manier kon exact bepaald worden welke warmtepompinstallatie ideaal zou zijn voor het comfort van de klant.”

Toekomst

Ondanks dat het project door corona een paar keer werd uitgesteld, kijken de broers terug op een fijne samenwerking. Koen: “De planning van de architect veranderde nogal eens, maar Climatrix werkte altijd vlot mee. Er is eigenlijk van dag 1 van onze samenwerking een aangenaam contact met het team bij Climatrix. We hebben nog een paar mooie projecten klaarliggen waarvoor we opnieuw Climatrix als partner zullen kiezen.”