Terug naar overzicht

De 3de van de 5 waarden van Climatrix: onafhankelijkheid

31.08.2022

Wie is Climatrix? Waar staan we voor? Hoe helpen we onze klanten het beste? Deze vragen houden ons de laatste tijd veel bezig. Want nog meer dan ooit tevoren willen we onze klanten zo goed mogelijk ondersteunen, daar waar we nodig zijn. Daarom dat we in onze blogs de Climatrix waarden - of ‘waarheden’ - volop in de kijker zullen zetten. Recht vanuit het hart, zoals je van ons gewoon bent. In deze blog spreken we met met CEO Kim Vaessen over ‘onafhankelijkheid’.

Op eigen benen

Kim: “Twaalf jaar geleden nam ik de belangrijkste professionele beslissing in mijn leven om met Climatrix op eigen benen te gaan staan. Ervoor waren we onderdeel van Rofix, waar ik enkele jaren de kneepjes van het vak heb kunnen leren. In 2021 zijn we ook verhuisd naar een nieuw pand, wat onze groei en onafhankelijkheid nog een boost heeft gegeven.

Betrokken zaakvoerder

“Het verbaast mensen weleens dat ik als zaakvoerder zo betrokken ben bij het dagelijks reilen en zeilen van het bedrijf. Ik vind dat niet meer dan normaal, want de korte lijnen met mijn medewerkers maken van mij een betere werkgever. Ook het feit dat ik voeling heb met de markt zorgt ervoor dat ik heel goed weet wat de wensen en noden van onze klanten zijn.”

Opportuniteiten zien

“Onafhankelijk zijn betekent ook dat je opportuniteiten ziet. Nu is er bijvoorbeeld veel meer vraag naar oplossingen bij renovatie en daar spelen we op in door systemen aan te bieden die hier een oplossing voor bieden, zoals lage opbouwhoogtes bij vloerverwarming. Intussen hebben we ook een mooi netwerk aan partners opgebouwd die de renovatie verder kunnen afwerken. Ook koeling wordt steeds belangrijker, waardoor onze klimaatplafonds steeds populairder worden.”

Snel schakelen

“We hebben onze volledige organisatie zo geoptimaliseerd dat we heel kort kunnen schakelen. Met de dreigende tekorten op de bouwmarkt hebben we onze voorraden verhoogd om zo nooit zonder te vallen. We zijn ook flexibel in onze agenda naar het installeren van de systemen toe. Ook last minute veranderingen aan het legplan regelen we meteen.”

Vrijheid aan het team

“Ik ben oprecht fier op onze zelfstandigheid, en ook m’n team geef ik de nodige speelruimte om met eigen ideeën te komen. Onlangs vroegen we hen waarom ze graag bij Climatrix werken. Ik werd heel blij van antwoorden zoals: “we krijgen veel autonomie en dat stimuleert om het extra goed te doen”, “je krijgt de vrijheid om je eigen ding te doen”, “je krijgt de nodige waardering”, en “je kan jezelf ontplooien”. Onze deur staat altijd open voor nog meer van zulke kanjers!”