Terug naar overzicht

Wow-effect in de belevingsruimte van Climatrix

09.02.2022

Ken je onze showroom al? NIBE Energietechniek leverde de warmtepomp en schreef een artikel over onze belevingsruimte.

“Ook al waren ze bij Climatrix overtuigd van de kwaliteit van de NIBE producten, toch verraste het verbruik van de warmtepomp hen: die bleek extreem zuinig te werken.”

NIBE

 

Ken je onze showroom al? NIBE Energietechniek leverde de warmtepomp en schreef een artikel over onze belevingsruimte.

(bron: https://www.nibe.eu/nl-be/kennisbank/nibe-referentieprojecten/wow-effect-in-de-belevingsruimte-van-climatrix)

Wow-effect in de belevingsruimte van Climatrix

Climatrix is specialist in klimaatsystemen om te verwarmen en koelen via vloeren, wanden en plafonds. In hun belevingsruimte in Dilsen kunnen bezoekers het thermisch comfort van deze systemen aan den lijve ondervinden. Een NIBE lucht/water warmtepomp levert er stil en efficiënt de nodige warmte en koelte aan.

Warmte en koelte ‘on the spot’

In de ruimte zijn verschillende klimaatsystemen in werking opgesteld. Zo kunnen bezoekers het comfort ervaren, en zien hoe ze geïnstalleerd worden. Vloerverwarming was er bouwtechnisch niet mogelijk. De NIBE F2040-6 lucht/water warmtepomp zorgt voor verwarming en koeling via individueel aanstuurbare klimaatwanden en klimaatplafonds in eilandvorm zoals in kantoren. Vooral de performante koeling op warme zomerdagen zorgt voor een wow-effect als iemand de ruimte binnenkomt.

Hoog comfort, laag verbruik

Ook al waren ze bij Climatrix overtuigd van de kwaliteit van de NIBE producten, toch verraste het verbruik van de warmtepomp hen: die bleek extreem zuinig te werken. Er heerst altijd een perfect binnenklimaat in de 50 vierkante meter grote ruimte, en zó een laag energieverbruik hadden ze daarbij niet verwacht.

Naast het thermisch comfort genieten ze ook van het hoog akoestisch comfort van deze warmtepomp. De buitengevel is niet erg goed geïsoleerd, en toch horen ze binnen helemaal niets van de warmtepomp als ze draait.

Eenvoudige installatie

Nog een aangename verrassing was het installatiegemak. De monteurs van het bedrijf plaatsen bijna alleen klimaatsystemen, en toch liep de eigenhandige installatie van de monoblock warmtepomp van een leien dakje. Dankzij het duidelijk hydraulisch schema dat NIBE hen aanleverde, wisten ze de warmtepomp, het buffervat en de sturingsmodule vlotjes te plaatsen en te koppelen.

Hecht partnership

Als sinds het ontstaan van het bedrijf in 2011 is er een goede samenwerking tussen Climatrix en NIBE als leveranciers van complementaire producten. Ze hebben heel wat gemeenschappelijke klanten, die allen tevreden zijn over de technische ondersteuning die NIBE biedt. Ook op promotioneel vlak, bijvoorbeeld op beurzen, slaan de bedrijven wel eens de handen in elkaar.

Kenmerken van dit project

Locatie: Heulentakstraat – Dilsen-Stokkem
Opdrachtgever: Climatrix
Installateur: Climatrix