Terug naar overzicht

Soltech kiest voor Climatrix vloerverwarming in nieuw bedrijfspand van 3500 m²

26.05.2023

Op het Thor Park in Genk startte afgelopen winter de bouw van het nieuwe pand van Soltech, een innovatief bedrijf dat zonnepanelen maakt die als bouwmateriaal gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld in de gevel van een gebouw of een fietspad. Onze HVAC partner Duall voorzag het gebouw van de nodige duurzame installaties, waaronder meer dan 3500 m² aan vloerverwarmingsbuizen om te warmen en koelen, die in 8 dagen tijd geplaatst werden. Een top samenwerking waar we met veel trots op terugkijken!

“Voor dit project zaten we in grote tijdnood, maar jullie hebben op 8 dagen een oppervlakte van meer dan 3500 m² voorzien van vloerverwarming. Dat is een enorme prestatie!”

Jente Witters, Duall

 

Stabiele klimatisatie met vloerverwarming

Jente Witters, Duall: “Onze klant, Mathieu Gijbels, vroeg ons om de HVAC-S technieken van het Soltech gebouw tot in de puntjes uit te werken. We hebben een offerte opgemaakt met de opbouw van de hele installatie op basis van onze eigen R&D, in samenwerking met studiebureau Enerdo. We kozen voor vloerverwarming in de productiehal en kantoren, in combinatie met een warmtepomp, want een goede klimatisatie is belangrijk. Het mag in de bedrijfshal niet kouder worden dan 18-19 graden in de winter en niet warmer dan 26 graden in de zomer.”

 

3500 m² vloerverwarming plaatsen in 8 dagen

“We werken al lang samen met Climatrix, en dat loopt altijd goed. Voor dit project zaten we in grote tijdnood, maar jullie hebben op 8 dagen een oppervlakte van meer dan 3500 m² voorzien van vloerverwarming. Dat is een enorme prestatie! Dat is ook de reden waarom we zo graag samenwerken, omdat als wij iets aan jullie toevertrouwen, dan moeten we ons geen zorgen maken, want het is altijd in orde.”