Terug naar overzicht

Klimaatplafonds pleisteren: wat je zeker moet weten

16.07.2024

Onze klimaatplafonds vinden steeds meer hun weg naar duurzame bouwprojecten. Als ons plaatsingwerk erop zit, is het de beurt aan de stukadoor. Maar het pleisteren van klimaatplafonds brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Daarom hebben we de expertise ingeroepen van Jurgen Jongen, een meesterpleisteraar met twintig jaar ervaring. Hij deelt zijn inzichten en tips over hoe je klimaatplafonds perfect kunt pleisteren.

Meesterstukadoor

Jurgen Jongen is twintig jaar geleden als stukadoor begonnen. Met een uitstekende leermeester en een passie voor zijn vak, richt hij zich volledig op pleisterwerk. “Als je vakman bent, probeer je de beste te zijn,” zegt Jurgen. “Niets bij ons is rap-rap; hoe meer tijd, hoe beter.” Bij Jurgen’s kleine firma is volledige controle een prioriteit. Hij is elke dag op de werf en houdt nauw contact met zijn team, wat leidt tot hoogwaardige resultaten.

 

Klimaatplafonds en pleisteren

Klimaatplafonds pleisteren lijkt eenvoudig, maar vereist ervaring en precisie. “Je moet weten wat je op welk moment moet doen om het juiste resultaat te krijgen,” benadrukt Jurgen. “Je kan best nat op nat spuiten, want dan begint het drogingsproces gelijktijdig. Zeker met klimaatplafonds is dit een belangrijke factor, want anders kan er afzetting ontstaan. Daarom ben ik fan van het Speetile systeem van Climatrix.” 

 

Speetile: de perfecte oplossing

Speetile is een systeem waarbij de buizen in netten tegen het plafond zitten. Dit zorgt ervoor dat alles op één niveau blijft. “Want bij andere systemen hangen de buizen soms naar beneden, en dan moeten we het plafond dikker pleisteren,” legt Jurgen uit. “Speetile voorkomt dit probleem.” Jurgen is ook bekend met andere Climatrix systemen zoals Clip Rail en Flexpanel. “Bij Cliprail moeten de buizen nauwkeurig geplaatst worden om te voorkomen dat ze naar beneden vallen in de bochten. Flexpanel is geïntegreerd in de gyproc.” 

 

Voorbeeldproject met Speetile

Bij een recent nieuwbouwproject koos de bouwheer voor Speetile vanwege de beperkte hoogte. “Elke ruimte was voorzien van een klimaatplafond,” vertelt Jurgen. “Omdat het plafondhoge deuren zijn, wilde ik als stukadoor één hoogte aanhouden. Dit was echter niet evident tussen de actieve en niet-actieve zones. Samen met de bouwheer en Climatrix hebben we daarom besloten om de niet-actieve zones wel te voorzien van de Speetile-netten, maar deze niet te activeren. Zo kon ik toch één hoogte aanhouden. En dat oogt heel mooi.

 

Werfvergadering

Jurgen benadrukt hoe belangrijk het is om rekening te houden met de bouwprofessionals die na je komen. “Iedereen die een rol speelt op de bouw, moet op de hoogte zijn van belangrijke informatie, zoals waar plafondhoge deuren of gordijnkasten komen,” zegt hij. “Als een installateur de buizen niet goed geplaatst heeft, hebben wij een probleem, en uiteindelijk is de klant de benadeelde.” Daarom pleit Jurgen voor kwaliteitssystemen zoals Speetile, plaatsing door vakmensen zoals Climatrix en goede werfvergaderingen.” Alles moet goed besproken worden, zodat iedereen weet wat er moet gebeuren.”

 

Conclusie: klimaatplafonds pleisteren

Het pleisteren van klimaatplafonds vereist vakmanschap, ervaring en de juiste materialen. Met systemen zoals Speetile, Clip Rail en Flexpanel bieden we oplossingen voor diverse bouwprojecten. Een goede voorbereiding en samenwerking tussen alle betrokkenen zijn cruciaal voor een perfect resultaat. Daar staan we bij Climatrix voor. Als installateur kan je rekenen op onze expertise en ondersteuning voor een naadloze integratie van klimaatplafonds in jouw projecten. Wil je graag meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op. 

 

Contactgegevens Jurgen Jongen

089/243440
0478/730926
info@jongenj.be  

 

1/8

5,5

miljoen meter vloerverwarmingsbuis

In 2023 hebben we 5,5 miljoen meter aan buizen gebruikt om vloerverwarming te plaatsen. Wist je dat dit evenveel is als de afstand tussen Brussel en Dubai?