Terug naar overzicht

Kim Vaessen wint LIVIA-award

28.06.2016

Met de LIVIA-award wordt Kim Vaessen van het Limburgse bedrijf Climatrix de meest drijvende, vrouwelijke zelfstandige ondernemer genoemd. Deze jaarlijkse award uitreiking van Unizo bekroont vrouwelijke zelfstandigen die andere ondernemende vrouwen inspireren. Kim is sinds kort hoofdaandeelhouder en CEO geworden van Climatrix - het ecologische zusterbedrijf van Rofix. De award is een mooie beloning voor haar harde werk.

Climatrix werd in 2011 opgericht door Kim Vaessen en Rob Vaessen en is vandaag uitgegroeid tot een bedrijf met 10 werknemers. De firma kende op 5 jaar tijd al een jaarlijkse groei van 16% en dat wil Kim zo houden. “We willen constant vooruit, maar onszelf ook niet voorbijlopen. Climatrix moet rustig groeien”, aldus Vaessen.

“Het winnen van de UNIZO LIVIA Award is een bekroning voor het harde werk van de afgelopen 5 jaar. Uiteraard heb ik dat niet alleen gedaan, maar met een ijzersterk team aan mijn zijde dat dag in dag uit op een innovatieve en flexibele wijze ertegenaan gaat”, zegt Kim Vaessen.

Volgens Bart Lodewyckx, directeur van Unizo-Limburg, gaat het goed met de vrouwelijke ondernemers uit de provincie. De meest recente cijfers van ondernemersorganisatie UNIZO Limburg (1 januari 2015) tonen aan dat het aantal vrouwelijke, zelfstandige ondernemers met 1,8 % is gegroeid tot 27.059. In vergelijking met 10 jaar geleden betekent dit een forse stijging van 23,7%.

www.unizo.be