Terug naar overzicht

Domotechnics uit Rotselaar kiest voor Climatrix: “Een duidelijke win-win”

03.07.2024

Brecht Verbiest uit Rotselaar richtte in 2018 Domotechnics op, gespecialiseerd in verwarming, sanitair, airco en ventilatie. Inmiddels zijn ze met een team van 8 mensen. Door de groei van zijn bedrijf zocht Brecht een vaste partner om de plaatsingen van vloerverwarming over te nemen. We spraken met Brecht over zijn ervaringen met Climatrix.

Overname van projecten 

Brecht: “Ik ken Sven Ravoet, mijn contactpersoon bij Climatrix, al langer. Hij reageert altijd snel en lost ieder probleem op. Daarom besloot ik naar jullie over te stappen. Die overgang ging super vlot, zelfs met de lopende projecten. We hebben nog geen noemenswaardige problemen gehad. Bovendien krijgen we ook projecten van jullie uit de buurt. Het werkt dus in twee richtingen.” 

Strakke planning op de werf 

“Een groot pluspunt is dat als een werf afgerond is, je meteen alle belangrijke info krijgt: het persrapport, foto’s, wat wel en niet gedaan is, enzovoort. Jullie nemen de planning over en zijn erg flexibel. De planners, Andy en Bart, zijn ook heel vriendelijk, eender wie je aan de lijn hebt. Vroeger deden we dat allemaal zelf, maar dat was altijd een gedoe om alles op tijd te plannen. Nu kunnen we dit stuk uit handen geven.” 

Ongeëvenaarde snelheid 

“De snelheid van uitvoering kunnen we zelf niet evenaren, zelfs niet met onze ervaring in vloerverwarming. Jullie leggen het dubbele in dezelfde tijd. We besparen eigenlijk twee dagen per werf, waardoor we ergens anders kunnen werken. Voor ons is het een duidelijke win-win. Ons werk is sneller klaar en wij kunnen door naar het volgende project. Jullie zijn flexibel en het team is ook heel sympathiek. Alles is positief.” 

Nieuw systeem uitproberen 

“Voor een renovatieproject zocht ik naar een oplossing voor de lage opbouwhoogtes. Jullie stelden Variokomp voor. Ik wilde het zelf eens proberen, dat doe ik altijd met een nieuw systeem. Ik heb 140 vierkante meter in ons magazijn gelegd en heb zwaar afgezien (lacht).  Bij het renovatieproject was jullie plaatsingsteam super snel klaar en het was ook nog eens van hoge kwaliteit. Ik had twee weken ingecalculeerd, maar in één week was het klaar!” 

Toekomst in lage temperaturen 

“Ik ben zes jaar geleden begonnen. In de eerste twee tot drie jaar installeerden we wekelijks een gasketel, vaak met radiatoren. Nu zien we een grote verschuiving naar vloerverwarming en lage temperatuur radiatoren of convectoren. We installeren nu twee tot drie warmtepompen per week, in plaats van twee tot drie gasketels.” 

Renovatiemarkt is booming 

“Er is minder nieuwbouw, dus renovatie is booming. Systemen voor lage opbouw worden belangrijker. Vooral jonge mensen zijn eerder geneigd te renoveren vanwege de lagere btw, subsidies en voordelige leningen. Bij Domotechnics zijn we klaar voor die transitie. We merken niets van een dip in de bouw. We hopen deze trend voort te zetten met Climatrix als trouwe comfort companion.” 

 

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner in vloerverwarming, klimaatplafonds en – wanden, dan ben je bij Climatrix aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw installatieprojecten kunnen versterken. Samen creëren we comfort en efficiëntie voor jouw klanten en dragen we tegelijk bij aan een duurzame wereld.

 

 

 

 

Domotechnics kiest voor Climatrix