Terug naar overzicht

De 2de van de 5 waarden van climatrix: duurzaamheid

05.07.2022

Wie is Climatrix? Waar staan we voor? Hoe helpen we onze klanten het beste? Deze vragen houden ons de laatste tijd veel bezig. Want nog meer dan ooit tevoren willen we onze klanten zo goed mogelijk ondersteunen, daar waar we nodig zijn. Daarom dat we in onze blogs de Climatrix waarden - of ‘waarheden’ - volop in de kijker zullen zetten. Recht vanuit het hart, zoals je van ons gewoon bent. In deze blog spreken we met met CEO Kim Vaessen over ’duurzaamheid’.

Hipper dan ooit

Kim: “Toen we 11 jaar geleden begonnen met Climatrix moesten we installateurs overtuigen om voor onze energiezuinige lagetemperatuursystemen te kiezen. Vandaag is dat helemaal anders want duurzaamheid is hipper dan ooit, mede dankzij de stimulatie van de overheid. Nu is onze focus verschoven van de producten zelf naar het duurzaam ‘totaalplaatje’: hoe zorgen we in ieder project voor optimale verwarming en koeling, rekening houdend met alle andere factoren?”

Groene voorbeeld

“Wij zijn al jaren bezig met die groene transitie en juichen alle initiatieven om duurzaam te (ver)bouwen uiteraard toe. Naast het leveren van onze producten en het verlenen van advies, is het dan ook belangrijk dat we zelf het goede voorbeeld geven als belangrijke schakel in de bouwketen. Zo zijn onze vloerverwarmingsbuizen en folie 100% recycleerbaar, verminderen we gestaag het bouwafval bij ieder project en hebben we zonnepanelen in ons nieuwe pand.”

Comfortabele duurzaamheid

“Toch blijft duurzaamheid een geitenwollensokken imago hebben. Alsof je er iets voor moet laten, terwijl juist het tegenovergestelde waar is! Het is moeilijk uit te leggen hoe fijn warmte en koeling van onze afgiftesystemen aanvoelt, daarom hebben we ook een belevingsruimte bij ons op kantoor gebouwd. Ik merk het vooral thuis: de kinderen voelen zich goed omdat het altijd een optimale temperatuur is en ze fijn hun ding kunnen doen op hun kamer, ook als het ijskoud of snikheet is. Zonder dat dit heel veel energie kost!”

Kinderspel

“Eigenlijk is duurzaam (ver)bouwen heel logisch. Het is nu nog wat zoeken voor vele mensen, maar uiteindelijk wordt het kinderspel. Maar goed ook, want het zijn onze kinderen die dit vanzelfsprekend zullen vinden. Daarom dat we bij Climatrix ook graag meewerken met scholen om onze kennis en ervaring te delen. Zo stond ik onlangs voor de klas, een super leerrijke ervaring voor de kinderen … en voor mij ook!”

Duurzaam ondernemen

“Duurzaamheid wil ook zeggen dat je als bedrijf investeert in kennis binnen je organisatie, zodat je altijd kan inspelen op de laatste trends. Daarom dat wij de Climatrix Academy hebben opgericht. Die kennis gaat over onze producten, maar ook over belangrijke soft skills zoals feedback geven aan elkaar. Op die manier bouwen we duurzame relaties met elkaar en met onze klanten en leveranciers op.”

Duurzaamheid in de praktijk

Duurzaamheid is een waarde die centraal staat bij Climatrix, in de eerste plaats omdat onze producten een duurzame bouwstijl promoten. Maar daarnaast staat duurzaamheid ook voor een diverse en productieve onderneming die een lange termijn visie heeft. Aan die ambitie werken we iedere dag.