Terug naar overzicht

Climatrix investeert in de jeugd

24.02.2020

“De jeugd is nergens meer in geïnteresseerd”, hoor je weleens. Daar merken wij bij Climatrix niets van! Toen we laatst een klas uit de lagere school op bezoek hadden konden we rekenen op hartverwarmende, lovende reacties. Ze wilden maar al te graag nog eens terugkomen! Daarom zetten wij dit jaar een aantal samenwerkingsprojecten met scholen, hogescholen en universiteiten op. Met name vijf projecten krijgen ondersteuning van Climatrix:
  1. UHasselt: samen met studenten wiskunde van de UHasselt werd een project opgezet waarbij onderzocht werd welke de ideale verwarmings- en koelingssystemen zijn: vloer-, wand- of plafondverwarming/koeling.
  2. Met de Thomas More Hogeschool in Geel test Climatrix lage opbouwsystemen met een eigen ontwikkelde gietvloer op basis van natuurlijke grondstoffen. In een speciaal daarvoor gebouwde kamer werd met name de opwarmtijd van parket en stenen vloer onderzocht.
  3. Bij de UCLL sparde Climatrix in de opleiding Klimatisatie door een uitwisseling van verschillende vloerverwarmingssystemen.
  4. Bij de technische school TISM in Bree is Climatrix al een hele tijd betrokken bij het energiehuis dat de leerlingen van die school zelf bouwen en waar ze in de praktijk leren om de verschillende technieken bij een woning toe te passen.
  5. In het Technisch Instituut Sint Jan uit Bilzen wordt de opslagcapaciteit van verschillende soorten aarde onderzocht. Daartoe werd een special container ingericht met diverse buizen vol aarde.