Een oud herenhuis volledig voorzien van elektriciteit, sanitair én vloerverwarming? Die uitdaging ging Yann Van Wassenhoven, zaakvoerder van VWG Technics uit Werchter, met veel plezier aan. Door de lage opbouwhoogtes in het huis koos hij voor het Speetile vloerverwarmingssysteem van Climatrix.

“Onze klant wilde heel graag vloerverwarming, maar er was weinig plaats op de vloer, dus een traditioneel vloerverwarmingssysteem was geen optie. We zijn dan op zoek gegaan naar een oplossing. "

 

Weinig plaats 

 

Yann: “Onze klant wilde heel graag vloerverwarming, maar er was weinig plaats op de vloer, dus een traditioneel vloerverwarmingssysteem was geen optie. We zijn dan op zoek gegaan naar een oplossing. Ik heb naar Climatrix gebeld omdat we altijd met hen samenwerken voor onze vloerverwarming. Heidi (Sales Champ, red.) is gekomen om te kijken welk systeem het beste zou werken en dat bleek de Speetile te zijn.”

 

Toekomst

 

“Wij waren tevreden met deze oplossing en de klant natuurlijk ook omdat het toch een pak aangenamer is om met vloerverwarming te verwarmen dan met radiatoren. Maar ook naar de toekomst toe is dit een betere optie. Als ze ooit willen overschakelen naar een warmtepomp is dat geen probleem. Zo is dit prachtig oud herenhuis helemaal klaar voor een energiezuinige toekomst.”

 

Meer tijd

 

“Het installeren zelf neemt wel wat meer tijd in beslag om te plaatsen, het is arbeidsintensiever dan een normaal systeem. Maar het heeft ook extra voordelen, want het warmt sneller op. In plaats van een halve dag te wachten alvorens de warmte voelbaar is, is het bij dit systeem een pak sneller. Omdat de prijs een stuk hoger ligt, gebruiken we het voorlopig enkel bij renovatie waar het niet anders kan, maar het is zeker het geld waard.”

 

Niets dan goeds

 

“Ik ben altijd heel tevreden over de samenwerking met Climatrix, ze doen alle berekeningen zoals warmteverlies, maken de legplannen en leveren alle benodigde materialen. Ik heb nog nooit klachten gehad omdat er iets ontbrak. Daarom ben ik ook nog nooit gaan horen bij een andere leverancier omdat ik zo tevreden ben. Niets dan goeds!”

 

 

Gerelateerde producten

Oud herenhuis met lage opbouwhoogte van Speetile vloerverwarming
  • Oud herenhuis met lage opbouwhoogte van Speetile vloerverwarming
  • Oud herenhuis met lage opbouwhoogte van Speetile vloerverwarming