Terug naar overzicht

Met een gerust gemoed de toekomst in

01.10.2019

Het zijn onzekere tijden. Vaak weten we niet meer hoe of waar we het hebben. Waar gaat het naartoe met het klimaat? Zal Trump een volgende wereldoorlog uitlokken? Komt er überhaupt een Brexit en zo ja, wat zal die voor ons betekenen? Staan we voor een volgende oliecrisis? Wat met onze energie van de toekomst?

Je zou er voor minder een punthoofd van krijgen. We gaan in deze blog geen antwoord kunnen geven op al die vragen. Maar enkele overwegingen willen we toch met jullie delen, en dat vooral in verband met de energie van de toekomst.

Want daar gaan de laatste tijd toch wel wat alarmbellen rinkelen. In Duitsland ligt de sector van windenergie zo goed als op zijn gat. In België moeten we vrezen voor een strenge winter. In Saoedi-Arabië brand(d)en enkele olieputten wat tot gevolg had dat de prijzen voor benzine, diesel en stookolie fors de hoogte in schoten. Het voorval in Duitsland zou het wankele vertrouwen in alternatieve energie kunnen schokken.

Maar vooral de dreiging in het Midden-Oosten verdient onze aandacht. In de eerste plaats omdat dit voorval aangaf hoe dicht we bij een nieuwe Golfoorlog staan met gezworen aartsvijanden VS en Iran met getrokken messen tegenover elkaar. Maar erger nog is de vaststelling dat de mondiale energieproductie blijkbaar bijzonder kwetsbaar is. Je hebt maar enkele drones nodig om 5% van de wereldproductie uit te schakelen. Wat als diverse terreurorganisaties daar inspiratie uit halen?

En in eigen land is onze energievoorziening ook erg onzeker. Zijn onze energieleveranciers na een kernuitstap in staat om ons energiezekerheid te bieden? We weten het eigenlijk niet…

Je zou ervan kunnen panikeren, maar het is ook een kans om dingen anders aan te pakken en in te zetten op innovatieve alternatieven. Dat is wat wij bij Climatrix doen. Wij helpen verbouwers en bouwers om ervoor te zorgen dat zij, als persoon of gezin, ingedekt zijn. Dat zij, wat er ook gebeurt, het warm kunnen hebben in de winter en koel in de zomer. En dat hoeft niet eens moeilijk te zijn. Een gerichte investering in een warmtepomp en in vloer-, wand- en/of plafondverwarming kan alvast dié zorgen wegnemen. Een warmtepomp draait immers zelfstandig en als ze gevoed wordt door zonnepanelen kan je bij wijze van spreken tegen de Luminussen en Electrabels van deze wereld “adieu” zeggen. En dat is een aanlokkelijk idee: onafhankelijk van deze giganten je eigen warmte en koelte kunnen opwekken. Niet meer bang hoeven te zijn voor de prijs of de leveringszekerheid van gas of stookolie.

Altijd beschikken over een gezond en goedkoop klimaat?

Je bent gek als je het niet overweegt. Bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie. Zeker als je in zee gaat met Climatrix, want wij beschikken over ingenieurs en technici die de technische ontwikkelingen op de voet volgen en ervoor zorgen dat je zorgeloos kan genieten van de beste systemen en de beste ondersteuning. Ook dat is belangrijk omdat je ook daar gerust kan zijn. En je weet dat je het warm en koel krijgt voor de beste prijs. Zodat je je enkel nog zorgen moet maken over die dingen in het leven die je nauw aan het hart liggen, zoals jouw gezondheid en het welzijn van jouw gezin en familie.

Een ideale wereld? Nee, maar het gaat toch al goed in de richting.