De zomer komt eraan en we weten wat dat betekent: het kan heet worden binnenshuis! We lezen in het nieuws dat de verkoop van airco’s enorm stijgt, maar jammer genoeg lezen we veel minder over de gezonde, ecologische en energiezuinige opties die er bestaan. Met de verstrengde EPB-eisen is het belangrijk dat je je als (ver)bouwer, (interieur)architect en installateur goed informeert over de mogelijkheden van passief koelen. Dat doen we bij Climatrix al jaren via onze blogs maar sinds kort gaan we nog een stapje verder met onze gloednieuwe showroom. Want je kan wel uitleggen hoe passieve systemen van verwarming en koeling werken, maar nog veel beter is om het zelf te komen voelen!

Showroom met vloer-, wand- en plafondverwarming en koeling

In de showroom in Dilsen-Stokkem laten we alle Climatrix producten in vloer-, wand- en plafondverwarming en -koeling zien. Waar onze systemen normaliter mooi weggewerkt zijn, kan je ze in onze showroom van dichtbij bestuderen. 

Vloerverwarming: we laten je zowel de droge als natte systemen zien. Tackersystemen en staalnetsystemen werken met chape (daarom zijn ze ‘nat’). Waar een nat vloerverwarmingssysteem niet mogelijk of wenselijk is, is VarioComp de perfecte vloerverwarming voor droge opbouw, met lage opbouwhoogte.

Wandverwarming: bij klimaatwanden kan je kiezen voor een nat systeem met pleisterwerk of leem, of een elektrisch systeem. Kies je voor een droog systeem dan kies voor fermacell panelen waarin de buizen reeds verwerkt zijn. Alle systemen zijn in de wand verwerkt zodat je ziet hoe het geïnstalleerd wordt.

Plafondverwarming: bij de klimaatplafonds laten we ook de drie verschillende droge en natte (met bezetwerk en gipskarton) opties zien. Je kan zien hoe de systemen in de plafonds verwerkt zijn, zowel in een gesloten plafond als in een eilandvorm (wat ideaal is voor kantoren). 

“Wow, het is lekker koel hier”

Er valt niet enkel veel te zien in de showroom, je kan ook vanalles voelen want onze wand- en plafondoplossingen zijn geactiveerd! Dat wil dus zeggen: wij verwarmen en koelen ermee. Kim Vaessen (CEO Climatrix): “Een belangrijk doel van onze showroom is om te laten zien hoe alles werkt, dus hoe het gemonteerd is, hoe het is afgewerkt en hoe de naregeling werkt. Maar het allerbeste is dat je effectief kan voelen hoe het is om in een ruimte te staan waar verwarmd of gekoeld wordt met passieve systemen. Je kan het beleven! Vaak krijgen we dan ook spontane reacties zoals “wow het is lekker koel hier”.”

Levend experiment in passieve koeling en verwarming

Onze showroom is dus zoveel meer dan een saaie plek waar producten staan uitgestald. Het is een belevingsruimte waar onze klanten, leveranciers, studiebureaus en (interieur)architecten terecht kunnen om de voordelen van onze systemen aan den lijve te ondervinden. Maar ook voor onszelf is de showroom van onschatbare waarde. Geert Cardinaels (Innovation Driver, Climatrix): “De showroom biedt ons de kans om onze kennis over de systemen te vergroten door te experimenteren. We kunnen hier alles controleren: van de opwekker (een warmtepomp), tot de afgiftesystemen en (na)regeling via de thermostaten. Vragen zoals ‘Wat is een ideale binnentemperatuur?’ of ‘Hoeveel energie kost verwarmen of koelen?’ worden steeds belangrijker. Met deze experimenten helpen we onze klanten en eindgebruikers om nog meer voordelen uit onze systemen te halen.”

Conclusie: hoe voelt passieve koeling aan?

De enige manier om te weten hoe passieve koeling en verwarming aanvoelt, is om het zelf te ervaren. Daarom hebben we onze showroom gebouwd: om onze klanten die kans te geven. Verder is het natuurlijk belangrijk om op de hoogte te zijn van de financiële, ecologische en gezondheidsvoordelen van onze systemen. Maar eens je die kennis hebt, is de volgende stap om je te laten overtuigen van de aangename warmte of koelte. Wil je het zelf eens komen beleven? Neem dan contact met ons op!

Passieve koeling zonder airco
  • Passieve koeling zonder airco
  • Passieve koeling zonder airco
  • Passieve koeling zonder airco
  • Passieve koeling zonder airco

Climatrix is dé partner voor professionals in innovatieve verwarmings- en koelingssystemen.

Climatrix geeft advies over duurzame systemen van vloer-, wand- en plafondverwarming aan zowel particulieren, architecten, studieburelen, bouwfirma’s, interieurarchitecten als installatiebedrijven. Wij leveren onze materialen en diensten enkel aan de installatiebedrijven.