Er waren eens een Belg en een Oostenrijker die dezelfde visie deelden… Het zou het begin van een flauwe mop kunnen zijn, maar dit is het waargebeurde verhaal van Kim Vaessen, CEO van Climatrix en Alexander Watzek, CEO van Variotherm, sinds 1979 specialist in lage temperatuur verwarming en koeling. Ze zijn allebei gedreven leiders van een familiezaak die ze startten vanuit een passie om energiezuinig, gezond én comfortabel te wonen. We gingen met hen in gesprek over de renovatiemarkt, stress in de bouw, en welke kansen je als installateur niet mag laten liggen. 

 

Visie 

 

Kim: “In 2016 ben ik op zoek gegaan naar een vloerverwarmingssysteem dat ook zou werken bij lage opbouwhoogtes. Zo heb ik Variotherm en hun product VarioComp ontdekt, en na een eerste bevlogen gesprek met Alexander was ik overtuigd. Net zoals wij verkoopt hij meer dan een product, maar een visie waar wij bij Climatrix volledig achter staan. Wij zijn nu de enige verdeler van hun producten in België.”

 

Renovatiemarkt

 

Alexander: “We hebben altijd erg ingezet op innovatie en VarioComp is hier een voorbeeld van. Het is veel lichter dan traditionele vloerverwarmingsystemen, het werkt ook bij zeer lage opbouwhoogtes en het systeem reageert snel waardoor het in 15 minuten opwarmt.

 

Kim: “Het is een fantastische oplossing voor de renovatiemarkt, want ook dan willen mensen kunnen genieten van vloerverwarming. Vooral de korte reactietijd is een plus. De dagen van de oude, logge vloerverwarmingssystemen zijn voorbij! We geloven sterk in dit product en in de mogelijkheden die het verbouwers biedt.”

 

Wonderen

 

Alexander: “Veel bedrijven beloven je een wondermiddel, maar wonderen bestaan niet in de bouw. Als ingenieur weet ik dat je niet om de fysica heen kan [lacht].”

 

Kim: “Klopt! We hebben de laatste jaren geleerd hoe je VarioComp het best installeert. We begrijpen het systeem nu volledig: we weten wat de voorbereiding is en welke stappen we moeten volgen, want iedere situatie is anders, zeker in renovatie.”

 

Filosofie

 

Alexander: “De aanpak van Climatrix past perfect in onze filosofie: we leveren niet simpelweg een product, maar we ondersteunen onze klanten om hen te leren om met onze producten te werken. Dat is waar onze Head of Marketing, Raphael Kindl, en zijn team zich mee bezig houden: onze partners ondersteunen met alle mogelijke marketingmiddelen, van beeld tot video.”

 

Kim: “Wij beseffen ook dat het steeds ingewikkelder wordt om systemen te plaatsen, dus delen wij onze kennis en knowhow met onze installateurs. Ook kunnen ze ervoor kiezen om het door ons Hands On team te laten plaatsen.” 

 

Samenwerken

 

Alexander: “Het is stressvol om als installateur ergens midden in een bouwproces te moeten werken. Maar mijn advies is om dit meer als een kans dan als een probleem te zien. Je bent een deel van de keten, dus probeer zoveel mogelijk te leren over de andere partners en hun processen.” 

 

Kim: “In de nabije toekomst zal de renovatiemarkt gaan boomen. Hoe meer je investeert in kennis en in samenwerkingen, hoe beter je een oplossing kan bieden voor complexe problemen. Je moet het niet allemaal zelf weten, maar zorg dat je partners hebt die je op ieder moment kunnen vooruit helpen.”

 

Comfort

 

Alexander: “Overal ter wereld zoeken mensen comfort in hun leven, in hun woning. Ze willen het lekker warm en koel hebben en zich geborgen voelen. Natuurlijk willen ze ook zo weinig mogelijk betalen, maar focus je vooral op het resultaat. Dat gevoel dat jouw klanten gaan krijgen als alles perfect in orde is, hoe moeilijk het ook was. In alles wat je doet moet kwaliteit de focus zijn.”

 

Kim: “De generatie die gaat renoveren is meer op zoek naar individuele oplossingen die perfect voor hen werken. Luister dus heel goed naar je klant en ga op zoek naar die oplossingen. Dan kan je iedere keer het verschil maken en hier enorm trots op zijn.” 

 

 

Ook graag een partner in crime hebben die met je meedenkt en de perfecte oplossingen voor jouw klanten aanbiedt? Laten we dan eens praten. Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Climatrix is dé partner voor professionals in innovatieve verwarmings- en koelingssystemen. 

Climatrix geeft advies over duurzame systemen van vloer-, wand- en plafondverwarming aan zowel particulieren, (interieur)architecten, studieburelen, bouwfirma’s, interieurarchitecten als installatiebedrijven. Wij leveren onze materialen en diensten enkel aan de installatiebedrijven.


 

Gerelateerde producten