Hoe kies je het ideale verwarmingssysteem voor je nieuwbouw of renovatie: vloerverwarming, klimaatplafonds of wandverwarming?

In je nieuwe of te renoveren woning wil je een zo comfortabel, gezond en efficiënt mogelijk binnenklimaat creëren. Bij het overwegen van de verschillende opties in verwarmen en koelen zijn vloerverwarming, klimaatplafonds en wandverwarming populaire keuzes. Maar hoe maak je de juiste beslissing? In deze blog bespreken we verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen tussen vloerverwarming, klimaatplafonds en wandverwarming om je woning te verwarmen en koelen.

Hoe kies je het ideale verwarmingssysteem voor je nieuwbouw of renovatie: vloerverwarming, klimaatplafonds of wandverwarming?
Ga verder

Soltech kiest voor Climatrix vloerverwarming in nieuw bedrijfspand van 3500 m²

Op het Thor Park in Genk startte afgelopen winter de bouw van het nieuwe pand van Soltech, een innovatief bedrijf dat zonnepanelen maakt die als bouwmateriaal gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld in de gevel van een gebouw of een fietspad. Onze HVAC partner Duall voorzag het gebouw van de nodige duurzame installaties, waaronder meer dan 3500 m² aan vloerverwarmingsbuizen om te warmen en koelen, die in 8 dagen tijd geplaatst werden. Een top samenwerking waar we met veel trots op terugkijken!

 

Soltech kiest voor Climatrix vloerverwarming in nieuw bedrijfspand van 3500 m²
Ga verder

Achter de schermen bij Christel, de Finance & HR Driver van Climatrix

Christel Jacobs is als Finance & HR Driver verantwoordelijk voor de boekhouding en het personeelsbeleid. Ze zoekt een nieuwe collega - een Administrator in Finance & HR - om haar te ondersteunen in de dagelijkse administratie. Benieuwd hoe het is om bij Climatrix te werken? Christel neemt je achter de schermen mee.

 

Achter de schermen bij Christel, de Finance & HR Driver van Climatrix
Ga verder

VACATURE Administrator in Finance & HR (24u-32u)

Ons team verwelkomt graag een geëngageerde climaat ter ondersteuning van de finance en HR. Word jij ook warm van cijfers, facturen, balansen en personeelsadministratie? Hou je van structuur en overzicht in je werk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vacature Administrator in Finance & HR (24u-32u)
Ga verder

De modulaire enkelvoudige kunststof verdeler is een onmisbare tool op de werf

Ken je onze modulaire enkelvoudige kunststof verdeler al? Die helpt je om snel en zonder problemen extra kringen vloerverwarming toe te voegen. Want we weten allemaal dat het op een werf wel eens anders loopt dan gepland…

 

climatrix_de_modulaire_enkelvoudige_kunststof_verdeler_vloerverwarming1.jpg
Ga verder

Climaat van de maand: Sidekick in Charge Hanne

Hanne Guffens, Sidekick in Charge, stelt zich graag aan jullie voor. Waar krijgt zij het warm van bij Climatrix? Wanneer houdt zij het hoofd koel?

Climaat van de maand Hanne Sidekick in Charge
Ga verder

Nieuwe Sales Champ voor Oost- en West-Vlaanderen

We stellen je graag voor aan Jos Janssens, onze nieuwe Sales Champ voor Oost- en West-Vlaanderen. Met zijn jarenlange ervaring in de bouwwereld is hij de geknipte persoon om onze klanten bij te staan in het dagdagelijks reilen en zeilen van hun zaak. 

 

Ga verder

Active Energy: “Planning is even belangrijk als prijs”

Een prestigieus bouwproject met 116 appartementen voorzien van verwarming en sanitair? Geen alledaagse klus, zelfs niet voor Wendy Vanmeert en Tom Maes, zaakvoerders van Active Energy uit Molenstede, die al meer dan 10 jaar actief zijn in de projectmarkt. In het nieuwbouwproject de Watersnip in Diest installeerden ze vloerverwarming van Climatrix in alle appartementen. De grootste uitdaging? Een strakke planning aanhouden.

Ga verder

Climaat van de maand: Sales Champ Heidi

Heidi Bosmans, Sales Champ, stelt zich graag aan jullie voor. Waar krijgt zij het warm van bij Climatrix? Wanneer houdt zij het hoofd koel?

Ga verder

Terugblik op ISH, dé wereldbeurs voor sanitair, verwarming, koeling en ventilatie in Frankfurt.

Wat viel ons op?

Climatrix bij ISH
Ga verder

VACATURE Voltijds technical supporter

Wij zijn op zoek naar een geëngageerde medewerker met initiatief, die instaat voor het borgen en delen van technische kennis en R&D.

De 5de van de 5 waarden van Climatrix: Proactiviteit
Ga verder

Climaat van de maand: Calculation King Wim

Wim Welters, Calculation King, stelt zich graag aan jullie voor. Waar krijgt hij het warm van bij Climatrix? Wanneer houdt hij het hoofd koel? 

 

Wim Calculation King bij Climatrix
Ga verder

Een strakke planning van de werf met de nieuwe ClimatrixApp

Hier droomden we al jaren van: onze eigen gloednieuwe ClimatrixApp!  Alle informatie van een werf op 1 plek verzameld, zoals persrapport, foto’s van de werf, welke werkzaamheden wel of niet gedaan zijn, specifieke aandachtspunten van deze werf, … En ook: een praktisch communicatiemiddel tussen alle betrokkenen in de keten. Benieuwd wat de eerste ervaringen van klanten zijn? Lees het hier!

Ga verder

De 5de van de 5 waarden van Climatrix: Proactiviteit

Wie is Climatrix? Waar staan we voor? Hoe helpen we onze klanten het beste? Deze vragen houden ons de laatste tijd veel bezig. Want nog meer dan ooit tevoren willen we onze klanten zo goed mogelijk ondersteunen, daar waar we nodig zijn. Daarom dat we in onze blogs de Climatrix waarden - of ‘waarheden’ - volop in de kijker zetten. Recht vanuit het hart, zoals je van ons gewoon bent. In deze blog spreken we met CEO Kim Vaessen over proactiviteit.

De 5de van de 5 waarden van Climatrix: Proactiviteit
Ga verder

Erro Heating: “Waar anderen stoppen, start Climatrix”

Bij verbouwster Kelsy liep de plaatsing van haar vloerverwarming helemaal niet zoals gepland… door een lage opbouwhoogte slaagde haar installateur er niet om om de buizen te monteren. Gelukkig kwamen Climatrix & partner Erro Heating to the rescue! In no time was het technische probleem opgelost, door samen te werken en snel een gepaste oplossing te vinden.

Lage opbouwhoogte keuken vloerverwarming oplossing
Ga verder

VACATURE voltijdse monteur

Wij zijn op zoek naar een voltijdse monteur om het Hands On team te versterken.

vacature voltijds monteur Climatrix
Ga verder

VACATURE Bediende binnendienst

Wij zijn op zoek naar een geëngageerde medewerker met initiatief die instaat voor planning en coördinatie van de plaatsingsploegen en de logistieke flow, die probleemoplossend kan denken en teams kan aansturen.

vacature_climatrix commercieel medewerker binnendienst
Ga verder

Terugblik 2022 + Voorsmaakje 2023

Het einde van het jaar is in zicht, tijd voor een terugblik op 2022! We zijn heel dankbaar dat we heel wat mooie projecten hebben mogen realiseren. Wat waren de hoogtepunten? En waar gaan we nog verder aan werken in 2023?

vloerverwarming_kerk_climatrix
Ga verder

Oud herenhuis met lage opbouwhoogte van Speetile vloerverwarming

Een oud herenhuis volledig voorzien van elektriciteit, sanitair én vloerverwarming? Die uitdaging ging Yann Van Wassenhoven, zaakvoerder van VWG Technics uit Werchter, met veel plezier aan. Door de lage opbouwhoogtes in het huis koos hij voor het Speetile vloerverwarmingssysteem van Climatrix.

Oud herenhuis met lage opbouwhoogte van Speetile vloerverwarming
Ga verder

Samenwerking Climatrix en Marchetta

Climatrix gaat een samenwerking met Marchetta aan. Lees het artikel dat Marchetta hierover publiceerde.

Ga verder

De 4de van de 5 waarden van Climatrix: atypisch

Wie is Climatrix? Waar staan we voor? Hoe helpen we onze klanten het beste? Deze vragen houden ons de laatste tijd veel bezig. Want nog meer dan ooit tevoren willen we onze klanten zo goed mogelijk ondersteunen, daar waar we nodig zijn. Daarom dat we in onze blogs de Climatrix waarden - of ‘waarheden’ - volop in de kijker zullen zetten. Recht vanuit het hart, zoals je van ons gewoon bent. In deze blog spreken we met CEO Kim Vaessen over het atypische kantje van Climatrix.

Ga verder

Logistic Hero Vincenzo: “Met mijn gat in de boter gevallen”

Vincenzo is de nieuwe Logistic Hero bij Climatrix. Na jaren te werken als logistiek medewerker in grote bedrijven, kan hij nu het familiale karakter van Climatrix des te meer waarderen. “Ik ben met mijn gat in de boter gevallen”, luidt het. 


 

Ga verder

Climatrix + Variotherm: techniek en hart verenigd in een mooie samenwerking

Er waren eens een Belg en een Oostenrijker die dezelfde visie deelden… Het zou het begin van een flauwe mop kunnen zijn, maar dit is het waargebeurde verhaal van Kim Vaessen, CEO van Climatrix en Alexander Watzek, CEO van Variotherm, sinds 1979 specialist in lage temperatuur verwarming en koeling. Ze zijn allebei gedreven leiders van een familiezaak die ze startten vanuit een passie om energiezuinig, gezond én comfortabel te wonen. We gingen met hen in gesprek over de renovatiemarkt, stress in de bouw, en welke kansen je als installateur niet mag laten liggen. 

Ga verder

Climatrix lanceert modulaire enkelwandige kunststof verdeler

Climatrix lanceert een nieuwe collector die je zonder gereedschap modulair aan elkaar kan koppelen. Zo kan je in een handomdraai kringen toevoegen of verminderen als een installatieproject plots een andere wending neemt.

Ga verder

VACATURE Commerciële medewerker binnendienst

Wij zijn omwille van de sterke groei opnieuw op zoek naar een geëngageerde medewerker voor uitbreiding van onze commerciële binnendienst

vacature_climatrix commercieel medewerker binnendienst
Ga verder

Architecten helpen denken in oplossingen

Architecten en interieurarchitecten zijn een belangrijke partner voor Climatrix en installateurs. Daarom spraken we met een interieurarchitect die al jaren samenwerkt met Climatrix: Bart Vandueren van VDF Ontwerpbureau. Welke ervaringen heeft hij?

Architecten helpen denken in oplossingen
Ga verder

De jeugd van Climatrix

Wat doe je als 18-jarige in de zomer nadat je bent afgestudeerd? Feesten. Op vakantie gaan. Avonturen beleven met vrienden. En in het geval van Rhune Op 't Eijnde, zoon van CEO Kim Vaessen, ook werken bij mama in de zaak. Hij liep een maand mee in de zaak als jobstudent om de kneepjes van het vak te leren. Wat vond hij van die ervaring?

Ga verder

De 3de van de 5 waarden van Climatrix: onafhankelijkheid

Wie is Climatrix? Waar staan we voor? Hoe helpen we onze klanten het beste? Deze vragen houden ons de laatste tijd veel bezig. Want nog meer dan ooit tevoren willen we onze klanten zo goed mogelijk ondersteunen, daar waar we nodig zijn. Daarom dat we in onze blogs de Climatrix waarden - of ‘waarheden’ - volop in de kijker zullen zetten. Recht vanuit het hart, zoals je van ons gewoon bent. In deze blog spreken we met met CEO Kim Vaessen over ‘onafhankelijkheid’.

DE 3de VAN DE 5 WAARDEN VAN CLIMATRIX  Onafhankelijkheid
Ga verder

Waarom werken bij Climatrix als calculator?

Word jij de nieuwe Climatrix Calculation King of Queen? We zoeken een nieuwe collega om het team van calculatoren te versterken. Waarom je absoluut voor een job bij Climatrix moet kiezen? We vroegen het aan Didier, Michael, Wim, Petra en Lene, misschien wel jouw toekomstige collega’s.

Ga verder

Waarom werken bij Climatrix als logistiek medewerker?

Word jij de nieuwe Climatrix Logistic Hero? We zoeken een nieuwe collega om het team van logistieke medewerkers te versterken. Waarom je absoluut voor een job bij Climatrix moet kiezen? We vroegen het aan Harold en Andy, misschien wel jouw toekomstige collega’s.

Ga verder

Waarom werken bij Climatrix als Sales Champ?

Word jij de nieuwe Climatrix Sales Champ? We zoeken een nieuwe collega om het sales team te versterken. Waarom je absoluut voor een job bij Climatrix moet kiezen? We vroegen het aan Heidi, Steven en Kristof, misschien wel jouw toekomstige collega’s.

Ga verder

VACATURE Logistiek medewerker

Wij zijn op zoek naar een geëngageerd logistiek medewerker.

Vacature logistiek medewerker Climatrix
Ga verder

VACATURE Sales Champ Oost- en West-Vlaanderen

Wij zijn op zoek naar een geëngageerde Sales Champ voor Oost- en West-Vlaanderen.

Vacature Climatrix sales
Ga verder

VACATURE Commerciële medewerker binnendienst

Wij zijn op zoek naar een geëngageerde medewerker voor uitbreiding van onze commerciële binnendienst.

vacature_climatrix commercieel medewerker binnendienst
Ga verder

De 2de van de 5 waarden van climatrix: duurzaamheid

Wie is Climatrix? Waar staan we voor? Hoe helpen we onze klanten het beste? Deze vragen houden ons de laatste tijd veel bezig. Want nog meer dan ooit tevoren willen we onze klanten zo goed mogelijk ondersteunen, daar waar we nodig zijn. Daarom dat we in onze blogs de Climatrix waarden - of ‘waarheden’ - volop in de kijker zullen zetten. Recht vanuit het hart, zoals je van ons gewoon bent. In deze blog spreken we met met CEO Kim Vaessen over ’duurzaamheid’. 

duurzaamheid is belangrijke waarde bij Climatrix
Ga verder

Werknemer in de kijker: Andy Baptist (Logistic Hero)

Ontmoet Andy Baptist, onze nieuwe Logistic Hero

 

Ga verder

De eerste van de 5 waarden van Climatrix: toewijding

Wie is Climatrix? Waar staan we voor? Hoe helpen we onze klanten het beste? Deze vragen houden ons de laatste tijd veel bezig. Want nog meer dan ooit tevoren willen we onze klanten zo goed mogelijk ondersteunen, daar waar we nodig zijn. Daarom dat we in onze blogs de Climatrix waarden - of ‘waarheden’ - volop in de kijker zullen zetten. Recht vanuit het hart, zoals je van ons gewoon bent. We beginnen met ‘toewijding’. Wat dat betekent  vertellen je onze klanten zelf.

Ervaringen Climatrix bij Fruitsnacks 2
Ga verder

Logistic Hero Eddy op pensioen

Afgelopen week is Eddy Op ‘t Eijnde, een van de “logistic hero’s” van Climatrix, op pensioen gegaan. Een moeilijk moment voor het hele team, want Eddy was er vanaf de beginjaren van Climatrix bij. Hij kijkt tevreden terug op een mooie carrière.

Ga verder

Vloerverwarming in gloednieuwe Padel club Paquito

Anja Pauwels en haar partner Sven hadden al langer een droom om een padelclub op te starten. Vorig jaar vonden ze de perfecte locatie in Erpe-Mere. Padel Club Paquito - een eerbetoon enerzijds aan een goede vriend en anderzijds aan een beroemde padel speler - was geboren. Eén van de eerste bouwpartners was HVAC specialist Vermassen-Raes, partner van Climatrix. 

Ga verder

Op weg naar energie-onafhankelijk wonen: warmtepompen

Tijden van crisis geven vaak een boost aan innovatie. Vandaag herhaalt de geschiedenis zich: een nieuwe crisis doet ons nog meer beseffen dat energiezuinig verwarmen en koelen een must is. Hoe warmtepompen ons kunnen helpen in de transitie naar energie-onafhankelijk wonen vertelt Wouter Peeters, NIBE sales manager van België.

 

Op weg naar energie-onafhankelijk wonen: warmtepompen
Ga verder

Nieuwe Sales Champs

We stellen je graag voor aan Heidi Bosmans en Kristof Nouwen, onze nieuwe Sales Champs! 

Ga verder

STEM-ondernemer Kim Vaessen voor de klas

De bouwsector kampt al lang met een tekort aan goede technische profielen. Kim Vaessen, CEO van Climatrix, gelooft dat we onze blik naar de toekomst moeten richten om jongeren vandaag te inspireren om een STEM-richting te kiezen. Daarom stond ze onlangs voor de klas in het tweede middelbaar van Mosa-RT in Maaseik in het kader van ‘ondernemers voor de klas’. 

Ga verder

Climatrix op 7de plaats bij Trends Magazine Gazellen Awards

Climatrix eindigt op 7de plaats in de categorie middelgrote bedrijven bij de Trends Magazine Gazelle awards

Ga verder

Werknemer in de kijker: Didier Giuliani

Didier Giuliani werkt nog geen jaar bij Climatrix, maar voelt zich er al helemaal thuis. Toen hij 46 jaar werd besloot hij de opleiding Bachelor Energietechnologie te doen. Een kinderdroom ging in vervulling! Hij kon na zijn stage meteen aan de slag bij Climatrix als calculator. 

Ga verder

Kim Vaessen in Sterck Magazine: "Alles wat je hebt in ondernemerschap is je reputatie, kom dus altijd je beloftes na."

Kim Vaessen had als kind al veel bewondering voor haar ouders, ondernemers in hart en nieren. Na een studie Economie en Marketing stapte ze dan ook in het familiebedrijf én in de wereld van sanitair- en verwarmingsinstallaties. Kim hield de ontwikkelingen goed in het oog en kwam zo op het idee om Climatrix op te richten, een expertbedrijf in vloerverwarming en klimaatplafonds. Nu staat ze als zaakvoerder aan het hoofd van haar eigen booming business. 

Kim Vaessen in Sterck magazine
Ga verder

Vloerverwarming in de kerk van Sint-Pieters-Rode

In de Sint-Pieterskerk in Sint-Pieters-Rode (Holsbeek) zullen bezoekers nooit meer koude voeten hebben dankzij een gloednieuw vloerverwarmingssysteem. Het begon allemaal met plannen om een zeldzaam orgel dat in de kerk staat te restaureren. Geen alledaagse klus voor Climatrix en de vele partners.

vloerverwarming_in_kerk_holsbeek
Ga verder

Climatrix Academy: feedback leren geven

In de Climatrix Academy van deze maand ging het voor een keer eens niet over een technisch onderwerp maar leerden we een belangrijke soft skill: feedback geven.

Ga verder

Altijd lekker warm met wandverwarming in de badkamer

Ben je aan het (ver)bouwen en is je badkamer aan de beurt? Denk dan goed na over de manier van verwarmen, want een badkamer is vandaag veel meer dan een plek om je snel te wassen. Maak kennis met de knuffelmuur!  

altijd_lekker_warm_met_wandverwarming_in_de_badkamer
Ga verder

Wow-effect in de belevingsruimte van Climatrix

Ken je onze showroom al? NIBE Energietechniek leverde de warmtepomp en schreef een artikel over onze belevingsruimte.

Ga verder

De energietrends van 2022: grote visies in de praktijk waarmaken

Wat zijn de energietrends van 2022? We gingen in gesprek met Kim Vaessen (CEO), Geert Cardinaels (Innovation Driver) en Steven Verjans (Sales Driver) om te horen hoe zij de toekomst zien.

trends in energie in 2022
Ga verder

Medewerker in de kijker: Hans Mutzner van team Hands On

Het Hands On team zorgt voor de laatste, maar oh-zo-belangrijke schakel in het Climatrix verhaal. Zij zijn iedere dag (en soms nacht) bezig met het plaatsen van onze installaties op de vele werven. Hans Mutzner legt uit waarom hij zijn job zo graag doet.

Ga verder

Climatrix kijkt terug op 2021: een hoopvol jaar

Het einde van het jaar is in zicht. Hoog tijd voor een terugblik op 2021! We zijn heel dankbaar dat we heel wat mooie projecten hebben mogen realiseren dit jaar. Wat waren de hoogtepunten? En waar gaan we nog verder aan werken in 2022?

Ga verder

Samen strijden tegen de klimaatopwarming: hoe zit het met (ver)bouwen?

Wat betekenen de klimaatdoelen voor verbouwers en bouwers? En hoe kunnen wij als deel van de bouwketen hier ons steentje aan bijdragen? In deze blog lees je hoe Climatrix haar steentje bijdraagt aan een groene transitie.

Samen strijden tegen de klimaatopwarming: hoe zit het met (ver)bouwen?
Ga verder

Nieuwe bedrijfshal Fruitsnacks: comfort op een duurzame manier

Toen het tijd werd voor Fruitsnacks om uit te breiden met een nieuwe bedrijfshal, gingen ze te rade bij Climatrix om op een zo duurzame mogelijke manier te bouwen, te verwarmen én te koelen. 

Ervaringen Climatrix bij Fruitsnacks 2
Ga verder

Kom bij Climatrix werken

Wie is Climatrix?

 

Wij zijn voor onze klant een bondgenoot, een partner vanaf het advies tot de plaatsing voor vloer-, wand- en plafondklimatisatie.

Wij geven advies over welke systemen er toegepast kunnen worden.

Wij voeren de engineering uit, maken de legplannen op, leveren het materiaal en indien gewenst verzorgen wij ook nog de plaatsing.

 

Bekijk hieronder onze vacatures

Administrator Finance & HR (24-32u)

Ga verder

Knop 2: “Vanaf de eerste dag een fijne samenwerking”

Knop 2 bvba uit Grimbergen zijn gekende vakmannen voor verwarming en sanitair. Vader Knop runde zijn HVAC bedrijf voor 40 jaar en gaf zijn kennis en ervaring door aan zijn zonen Koen en Stijn die in 2009 Knop 2 begonnen. De laatste jaren specialiseerden ze zich in zonnecollectoren en warmtepompen. Sinds 2019 werken ze samen met Climatrix.

Ervaringen climatrix vloerverwarming
Ga verder

Besparen op vloerverwarming: do’s & don'ts

Kan je besparen op de installatie van vloerverwarming? In deze blog bespreken we of dat kan én waar je dan zeker op moet letten. 

besparen op vloerverwarming
Ga verder

Climatrix terug in de schoolbanken met Climatrix Academy

Niet enkel de kinderen, maar ook wij zaten weer in de schoolbanken om de eerste 'les' van Climatrix Academy te volgen! Niet over de Climatrix producten (daar weten we al alles van!) maar over de producten en systemen waar we dagdagelijks mee in contact komen ook al verkopen we ze zelf niet.

Climatrix Academy
Ga verder

Energiezuinig (ver)bouwen: kijk mee in 3 unieke projecten

Energiezuinig bouwen of verbouwen wordt stilaan de norm. Dat merken we bij Climatrix ook! Onze vloerverwarming, wand- en plafondverwarming en -koeling vinden steeds meer de weg naar unieke bouwprojecten. In deze blog stellen we je er drie voor, om je te inspireren en te laten dromen! Kijk je mee binnen?

 

Strobalenwoning met leem
Ga verder

Nieuwe kantoren van Essers in Genk: “Creatief omgaan met techniek”

H. Essers uit Genk is afgelopen zomer verhuisd naar een nieuwe, duurzame hoofdzetel. Installateur Bovema uit Olen installeerde vloerverwarming en klimaatplafonds van Climatrix in een gedeelte van het gebouw.

Ervaringen Climatrix Essers in Genk
Ga verder

Duurzaam (ver)bouwen: wat klimaatverandering voor de bouwsector betekent

Wat kan jij als (ver)bouwer doen om zo duurzaam mogelijk te bouwen, zonder in te moeten boeten op comfort? Wat zijn de nieuwe innovaties in materialen die milieuvriendelijk zijn en ook nog eens heel goed werken? We vertellen het je in deze blog.

Duurzaam (ver)bouwen innovatieve materialen met kalkhennep
Ga verder

Climafroid: “Climatrix is zoveel meer dan een doorsnee leverancier”

Installateur Climafroid uit Visé is een welgekende expert in vloerverwarming via warmtepomp in Wallonië. Ze waren op zoek naar een leverancier die meer biedt dan enkel een product. Zo ontstond de samenwerking met Climatrix.

Ga verder

Werknemer in de kijker - Christel Jacobs: Boekhouder met een hart voor mensen

Christel Jacobs is als Master in Finance & HR verantwoordelijk voor de boekhouding en het personeelsbeleid. De corona periode zorgde voor heel wat extra werk, maar Christel houdt van een uitdaging en ‘positieve’ stress. Ze voelt zich als een vis in het water bij Climatrix!

Christel Jacobs
Ga verder

Huis koelen met airco of klimaatplafonds? De mening van de experts

“Hoe verwarm en koel ik mijn huis?”. Een heel belangrijke vraag die alle (ver)bouwers zich moeten stellen. Maar ook een vraag die voor heel wat kopzorgen kan zorgen want: wat is de beste keuze voor jouw woning? In deze blog beantwoorden we die vraag.

Huis koelen met airco of klimaatplafonds? De mening van de experts
Ga verder

Hoog bezoek van de Bouwunie Limburg

Onlangs kwam de stuurgroep van de Installateurs van Bouwunie Limburg in onze nieuwe showroom vergaderen

Ga verder

Passieve koeling zonder airco, hoe voelt dat?

Koelen zonder airco, hoe werkt dat? En vooral: hoe voelt dat? Passief koelen en verwarmen geeft een aangenaam en gezond comfort binnenshuis. Lees er hier alles over.

Passieve koeling zonder airco
Ga verder

Jef Budé: “Ik heb hier dingen geleerd die ik op school niet kan leren”

Jef Budé is eerstejaars student aan de Hogeschool UCLL en volgt hernieuwbare energietechnieken. Hij heeft onlangs 3 weken stage gelopen bij Climatrix. Een ervaring waar hij met veel plezier op terugkijkt.

Jef Budé
Ga verder

Stoffels International: “Climatrix is een betrouwbare en flexibele partner”

Op een duurzame, energiebesparende manier de fragiele planten in topconditie houden, hiervoor werkte Stoffels International samen met Climatrix.

Stoffels International
Ga verder

Climatrix stapt mee in de circulaire economie

Hoe past circulaire economie in de woningbouw? Hoe verwarm en koel je op een ecologische, energieneutrale manier? Climatrix legt het uit. 

energiehuis_tism_samenwerking_climatrix
Ga verder

Werknemer in de kijker - Harold Bos: logistieke held met humor

Harold is de Logistic Hero van Climatrix, samen met zijn collega Eddy. Alle inkomende goederen en buitengaande goederen passeren door hun handen. Ze zijn een onmisbare schakel in het hele Climatrix proces aangezien ze alle orders verwerken en klaarzetten.

Vacature logistiek medewerker Climatrix
Ga verder

Warmteverliesberekening bij nieuwbouw en renovatie: het belang van EPB en E-peil

We merken bij Climatrix steeds meer aanvragen voor warmteverliesberekeningen. Niet verwonderlijk, als je weet dat sinds begin dit jaar de minimumnorm voor het E-peil bij nieuwbouwwoningen op 30 staat. Maar wat is het belang van een correcte warmteverliesberekening? In onze nieuwste blog geven we woord en uitleg

Warmteverliesberekening bij nieuwbouw en renovatie: het belang van EPB en E-peil
Ga verder

VarioComp ideaal voor renovatie met vinylvloer in Geel

Onder de majestueuze toren van de kerk aan het marktplein van Geel wordt een voormalig kantoorpand omgetoverd tot zes luxueuze appartementen. VarioComp bleek ideaal voor deze renovatie met vinylvloer.

Variocomp lage opbouwhoogte
Ga verder

Horecagroothandel Van Zon: “Het gebouw werd 2,5 keer groter, maar de energiefactuur mocht niet stijgen.”

Koen Beckers, zaakvoerder van Van Zon, is met recht trots dat het nieuwe bedrijfsgebouw energie- en CO2 neutraal is.

Vloerverwarming Van Zon
Ga verder

Waarom kiezen voor vloerverwarming in bedrijfshallen

Op zoek naar energievriendelijke, betaalbare manieren om commerciële of industriële panden te verwarmen en koelen? Met Climatrix vloerverwarming natuurlijk! Waarom? Dat lees je in deze blog. 

Climatrix Think Green
Ga verder

“Climatrix, dat is een geoliede machine”

Amptec is een bedrijf in de audiosector. Zij bouwen studio’s voor televisie- en radiostations zoals VTM en TVL en geluidsopnamestudio’s

Amptec
Ga verder
Calculator HVAC
Ga verder

De energietrends van 2021: een hoopvol jaar

Wat zijn de energietrends van 2021? In deze blog kijken voorbij de coronacrisis, naar een toekomst die er ondanks alles ecologischer en innovatiever uitziet. 

energietrends 2021 climatrix
Ga verder
Martijn Dekker
Ga verder

Uitdagingen en kansen in coronatijden

De coronacrisis zorgt voor de nodige problemen, maar ook voor opportuniteiten, zo blijkt. In deze blog laten we het Climatrix team aan het woord om te vertellen hoe zij de afgelopen corona-maanden hebben ervaren.

climatrix_uitdagingen_en_kansen_in_coronatijden.jpg
Ga verder

Yannick Opsteyn: Geslaagd giga project mede dankzij Climatrix

Lees alles over een geslaagde renovatie van 3 oude woningen met lage opbouw vloerverwarming, houten vloeren en houtskeletbouw 

Yannick Opsteyn VarioComp
Ga verder
Petra Coonen
Ga verder

Climatrix is geen leverancier maar een partner

Climatrix is een ideale bouwpartner want wij zijn veel meer dan enkel een leverancier van verwarmings- en koelingsproducten.

Climatrix uitdagingen en kansen in coronatijden
Ga verder

Bart Aerts – AETEC: Aangenaam én betaalbaar

Bart Aerts van energie-architect AETEC is een overtuigde aanhanger van stralingswarmte en koude door middel van vloer-, wand- en plafondverwarming.

Knuffelmuur in douche
Ga verder
Geert Cardinaels
Ga verder

Vloer-, wand- en plafondsystemen inzetten in de strijd tegen corona

Hoe kan je veilig werken in coronatijden? De verspreiding van het virus kan je tegengaan door luchtstromen te vermijden en te kiezen voor vloerverwarming, klimaatwanden en/of klimaatplafonds.

Vloer-, wand- en plafondsystemen inzetten in de strijd tegen corona
Ga verder

Manhattan Tower: Plafondkoeling - en verwarming hebben hun plaats in design architectuur

Het iconische Manhattan Center aan de Kleine Ring ter hoogte van Rogier (Brussel) krijgt momenteel een uitgebreide renovatie. Het verouderde gebouw wordt milieuvriendelijker en krijgt een volledig nieuwe gevel. Ook het restaurant op de derde verdieping krijgt een make-over met onder andere een volledig nieuwe klimatisatie.

Plafondverwarming & koeling
Ga verder

Waarom architecten voor vloer-, wand- en plafondverwarming kiezen

Architecten kiezen steeds vaker voor vloerverwarming, klimaatplafonds  en klimaatwanden. Waarom? Lees het in deze blog en ontdek hoe ook jij jouw droomwoning perfect kan inrichten.

Waarom architecten voor vloer-, wand- en plafondverwarming kiezen
Ga verder

Tieners aan het woord: “Klimaatplafonds zijn veel beter dan airco”

In het gezin van Kim Vaessen, CEO van Climatrix, hebben ze onlangs klimaatplafonds geïnstalleerd in de slaapkamers. Wat vinden de kinderen ervan?

Tieners over klimaatplafonds beter dan airco
Ga verder

Na corona, de hitte: hoe houd je je woning fris tijdens de zomer?

Te heet en op zoek naar de beste manier om je huis te koelen? Zoek niet verder, wij geven je de beste opties in deze blog!

Hoe houd je je woning fris tijdens de zomer?
Ga verder

De fix van Climatrix: wat als het eens misloopt?

Ondanks de beste voorbereiding loopt het wel eens iets mis met vloerverwarming, klimaatwanden of klimaatplafonds. In deze blog lees je hoe Climatrix dit oplost. 

Hoe Climatrix omgaat met problemen op werven
Ga verder

Milieuverantwoord en gezond bouwen: hoe begin je eraan?

Duurzaam bouwen en verbouwen: hoe begin je eraan? In deze blog vertellen we je wat ecologisch bouwen is en bespreken we de meest innovatieve verwarmings- en koelingssystemen.

Ecologisch bouwen
Ga verder

10 redenen waarom werken met Climatrix alleen maar voordelen heeft - zeker in tijden van corona

Je hoeft zelfs ‘uw kot’ niet uit om jouw projecten tot een goed einde te brengen. Wij regelen het allemaal: warmteverliesberekeningen, offertes, keuze van systeem tot het leveren én plaatsen van vloerverwarming, klimaatwanden en klimaatplafonds.

Ga verder

Climatrix doet mee aan Mei Plasticvrij met gerecycleerde rasterfolie

We zitten nog altijd volop in de coronacrisis. Maar die mag die andere crisis die we al geruime tijd meemaken, niet naar de achtergrond dringen: de ecologische crisis en de opwarming van de aarde.

Made from recycled plastic
Ga verder

Jens Saerens: kwaliteit, service en meedenken

Jens Saerens BV is een bedrijf uit Lebbeke dat voornamelijk HVAC en sanitair plaatst. De laatste tijd raadt Jens Saerens hoe langer hoe meer vloer en plafondverwarming aan, zeker bij mensen die willen verwarmen via een warmtepomp.

Ga verder

Hoe je huis koel houden deze zomer zonder airco?

Wat zijn de alternatieven voor airco? Hoe houd je het binnen fris op een ecologische en gezonde manier? Lees alles over de meest innovatieve manieren om te koelen!

Alternatieven voor airco
Ga verder

Pieter De Vidts: “Vooral KMO’s kiezen al járen voor klimaatplafonds als ideale verwarming.”

Pieter De Vidts is een jong en dynamisch bedrijf uit Lebbeke dat gespecialiseerd is in het installeren, herstellen en onderhouden van HVAC. Zij plaatsen naast klassieke verwarmingsinstallaties ook ventilatie, alternatieve verwarmingsbronnen en vloer-, wand- en plafondverwarming.

Pieter De Vidts
Ga verder

5 tips om de binnenlucht in je huis te verbeteren

De luchtkwaliteit in je huis verbeteren? Met deze 5 praktische tips kan je weer gezonder ademen binnenshuis.

5 tips om de binnenlucht in je huis te verbeteren
Ga verder

De knuffelmuur: gezellige warmte tegen de dagelijkse stress

Een knuffelmuur, of wandverwarming, is een ingenieus, energiezuinig en innovatief verwarmingssysteem voor zij die het graag lekker en gezellig warm hebben. 

Knuffelmuur
Ga verder

Climatrix investeert in de jeugd

“De jeugd is nergens meer in geïnteresseerd”, hoor je weleens. Daar merken wij bij Climatrix niets van! Toen we laatst een klas uit de lagere school op bezoek hadden konden we rekenen op hartverwarmende, lovende reacties.

Climatrix scholen
Ga verder

Ook het feit dat Climatrix altijd kort op de bal speelt, is een enorme troef volgens Danny: “Soms zijn wij wat laat met onze planning, maar Climatrix zorgt er altijd voor dat we op tijd kunnen opleveren. Zij denken ook mee in onze projecten. Soms hebben wij een idee van uitvoering, maar dan komen zij met zinnige argumenten om het anders, efficiënter en betaalbaarder te doen. En dat is altijd mooi meegenomen.”

BV Danny Moors

Climatrix bezorgt cheque van De Warmste Week aan Sint-Gerardus in Diepenbeek

In november 2019 deed Climatrix mee aan de Warmste Week van Studio Brussel. Per verkochte meter vloerverwarmingsbuis schonken ze 0.02 € aan het goede doel, in totaal 158.230 meter! 

Climatrix warmste week 2020
Ga verder

Energietrends 2020: blijven inzetten op alternatieve bronnen van energie

De energietrends in 2020 richten zich op alternatieve energiebronnen, innovatieve producten en een gezond binnenklimaat.

Energietrends 2020
Ga verder

Climatrix helpt vzw De Droomboom sparen voor een nieuw dak

In november 2019 deed Climatrix mee aan de Warmste Week van Studio Brussel. Per verkochte meter vloerverwarmingsbuis schonken ze 0.02 € aan het goede doel, in totaal 158.230 meter! Dat bracht het eindbedrag op 3.164 € dat ze aan drie goede doelen verdeelden: vzw De Droomboom, Limburgs Kankerfonds en vzw Stijn - St Gerardus. 

Droomboom
Ga verder
Eddy Op'tEijnde
Ga verder

Anhydriet vloeichape: nieuwe ontwikkeling in reactievere, dunne vloerverwarming

Anhydriet vloeichape: Met deze nieuwe chape heb je maar 2,5 tot 3,0 centimeter opbouwhoogte nodig. Dit resulteert in een sneller reagerend koel- en verwarmingssysteem

Anyhdrietchape
Ga verder

Wat is de beste vloer voor vloerverwarming?

Vloerverwarming kan je niet zomaar met alle vloeren combineren. Welke dan wel of niet werken, met professionele uitleg, lees je in deze blog.

Vloerbekleding
Ga verder

Welke verwarming kiezen bij renovatie? De beste manier om energiezuinig te verbouwen

Wat is het beste, duurzame verwarmingssysteem bij renovatie? In deze blog geven we je de belangrijkste tips om energiezuinig te renoveren.

Energiezuinig renoveren
Ga verder

Met een gerust gemoed de toekomst in

Het zijn onzekere tijden. Vaak weten we niet meer hoe of waar we het hebben. Waar gaat het naartoe met het klimaat?

In de toekomst kan je op Climatrix vertrouwen
Ga verder

ECOtherm + bvba : Goede ondersteuning via telefoon en op werf

Al vlug kwam het voorstel om de combinatie vloerverwarming en klimaatplafond uit te werken, gezien de positieve ervaring die de familie Verheyen had met de Climatrix klimaatplafonds in de privéwoning van een van de eigenaars. In combinatie met een luchtwater-warmtepomp was deze installatie ook het beste koop op lange termijn. 

Ecotherm
Ga verder

Klimaatplafonds: het beste verwarmingssysteem voor wisselvallig weer (zoals in België)

Klimaatplafonds is een energiezuinig en gezond verwarmingssysteem dat ook kan koelen. Ideaal voor nieuwbouw en renovatie.

klimaatplafonds voordelen
Ga verder

Strobalenwoning met leem: “Leem is ideaal in combinatie met wand- en vloerverwarming”

Eddy Mockers is een professionele stukadoor die jaren geleden de switch maakte van gips naar leem en daar tot op heden nog geen spijt van heeft.

Strobalenwoning met leem
Ga verder

Huis koelen met vloerverwarming. Hoe werkt dat?

Koeling met vloerverwarming? Het kan! Hoe die koeling via vloerverwarming werkt en wat je ervan mag verwachten (in vergelijking met airco) lees je in deze blog.

Huis koelen met vloerverwarming
Ga verder

Officiële meting bij WSP-LAB in Stuttgart

Onlangs trok onze innovation driver Geert Cardinaels naar het bedrijf WSP-LAB in Stuttgart om het product “Flexpanel” van Climatrix officieel te laten keuren op warmte- en koelte afgifte.

Flexpanel
Ga verder

Energievriendelijk verwarmen in industriebouw met vloerverwarming

Een grote bedrijfshal, magazijn of winkelruimte verwarmen kan op een energiezuinige en aangename manier met vloerverwarming. Lees er alles over in deze blog!

Think green energy friendly heating
Ga verder

Kasteelhoeve Wange: Werken met Climatrix aan een betere toekomst

We zijn nu bezig aan de verbouwing van het woonhuis en daarin werken we samen met Climatrix.

Kasteelhoeve Wange
Ga verder

Een productiehal verwarmen met vloerverwarming …

Een productiehal verwarmen met vloerverwarming … Het ligt niet voor de hand, en toch was het dat wat Martijn Smeets van S Interieur – op voorstel van zijn architect - in zijn nieuwe productiehal liet aanleggen. 

Vloerverwarming bedrijfshal S-Interieur
Ga verder

Klimaatplafond voor renovatie of nieuwbouw: alles wat je moet weten

Een klimaatplafond is een uitermate aangenaam, energiezuinige en onderhoudsvriendelijke systeem dat zowel warmt als koelt. Je ziet er bovendien niets van!

Un plafond climatique
Ga verder

Hoe behoud je een constante temperatuur in huis?

Je spendeert heel wat uren in je woning en je wil dat het daar zo aangenaam mogelijk is.

Hoe behoud je een constante aangename temperatuur in huis
Ga verder

Quintis Architecten: Climatrix is een kaart voor de toekomst

Tim Bamelis is een interieurarchitect die zich binnen welomlijnde afspraken graag creatief uitleeft en geen uitdaging uit de weg gaat. Daarom besloot hij een tijd geleden ook om – zeker bij renovaties - met de vloerverwarming van Climatrix in zee te gaan.

Quintis architecten
Ga verder

Alles wat je moet weten over beperkte opbouwhoogte van vloerverwarming

Ben je aan het renoveren en wil je vloerverwarming in je woning? Dan is het droge vloerverwarmingssysteem VarioComp met zeer lage opbouwhoogte (20 mm) ideaal voor jou. Alles wat je moet weten over beperkte opbouwhoogte van vloerverwarming leggen we je uit in deze blog.

Vloerverwarming met beperkte opbouwhoogte
Ga verder

OG Concept Company: Climatrix maakt iedere belofte waar

Voor de ombouw van een groep kantoren van ArcelorMittal Company tot een woongelegenheid met 56 appartementen en enkele kantoorruimtes, zocht Georges Oumalis van OG Concept Company een partner voor de energievoorziening. De bedoeling van OG Concept Company was om het gebied Couillet in Groot-Charleroi dat fel verkommerd was na de sluiting van diverse metallurgische bedrijven, nieuw leven in te blazen.

Ga verder

Binnenklimaat kantoor: hoe kan je de luchtkwaliteit op kantoor verbeteren?

Hoe kan je de luchtkwaliteit op kantoor verbeteren? De kwaliteit van het binnenklimaat heb jij zelf voor een groot deel in de hand, zelfs als werknemer op kantoor. In deze blog geven we een aantal oplossingen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

binnenklimaat_kantoor_hoe_kan_je_de_luchtkwaliteit_op_kantoor_verbeteren_climatrix_klimaatplafonds.png
Ga verder

Een perfecte installatie vereist een perfecte plaatsing

Bouwen is geen exacte wetenschap: er kunnen dingen anders lopen dan initieel gepland. Dat zal iedereen in de sector beamen. Als er zich problemen voordoen heb je een bouwpartner nodig die de realiteit kan inschatten, vergelijkt met het plan, oplossingen bedenkt en communiceert met de opdrachtgever. Zoals Climatrix, met een eigen plaatsingsploeg en volledige ondersteuning tijdens het bouwproces.

Climatrix heeft eigen plaatsingsteam
Ga verder

Vloerverwarming: de essentiële gids voor het opwarmen van jouw huis

In deze uitgebreide blog vertellen we je alles over vloerverwarming: waarom ervoor kiezen? Welke soorten vloerverwarming bestaan er? Welke vloeren zijn het beste? Wat zijn de kosten? En waar moet je zeker rekening mee houden?

Opwarming huis
Ga verder

Klimaatplafond zorgt voor nodige koeling in apotheek

Het is voor een apotheek essentieel dat de temperatuur onder controle gehouden wordt. Vooral bij warm weer, want de medicijnen mogen niet blootgesteld worden aan temperaturen boven de 25°C. Een hele uitdaging afgelopen zomer, toen het een van de warmste zomers sinds tijden was. Echter niet voor Apotheek Coppens in Hofstade. In hun nieuwbouw opteerden zij voor hun verwarming en koeling namelijk voor een klimaatplafond van Climatrix.

Klimaterra team
Ga verder

Klimaatwand: altijd een aangename temperatuur in huis

Wist je dat er een verwarmingssysteem bestaat dat kan inspelen op deze veranderingen in temperatuur, en zowel kan verwarmen als koelen, zodat jij altijd in een aangenaam binnenklimaat vertoeft? In deze blog lees je alles over dit innovatieve systeem: de klimaatwand.

Klimaatwand Climatrix
Ga verder

Wat is een gezond & comfortabel binnenklimaat?

Weinig mensen beseffen dat de kwaliteit van de binnenlucht in onze huizen vaak slechter is dan die van de buitenlucht. De kwaliteit van het binnenklimaat is echter van groot belang voor ons welzijn.

Wat is een gezond binnenklimaat
Ga verder

Bereken je totale warmteverlies volgens NBN EN 12831 en win E-peil punten met ClimaCalcul. 

Wist je dat je E-peil punten kan winnen door een professionele warmteverliesberekening zoals Clima-Calcul van Climatrix? Hoe bereik je een beter E-peil voor je woning? Wat is warmteverliesberekening? In deze blog leggen we uit waarom een correcte, gedetailleerde warmteverliesberekening zo cruciaal is voor jouw bouw of renovatie.

Clima-calcul
Ga verder

Airco kopen? Denk ook eens aan deze alternatieven

Airco kopen? Denk dan eens aan deze alternatieven! Een klimaatwand en klimaatplafond zorgen voor verkoeling in de zomer en voor warmte in de winter. Een duurzaam alternatief voor airco's!

Thermostaten
Ga verder

Vlotte samenwerking tussen Climatrix en betrokken bouwpartners

“Wij hebben Climatrix gevraagd om mee te werken aan de realisatie van Garage Rutten. Het hele project is vlot verlopen. Na een startvergadering bij ons op kantoor, is Climatrix snel in gang geschoten. De samenwerking verliep zonder enig probleem. De communicatie tussen Climatrix en de betrokken bouwpartners was top. We werden steeds goed op de hoogte gehouden van de vordering van de werken. Dat is een sterke troef van het bedrijf.”

Jan Poelmans, AVT

De klimaatplafonds van Climatrix dragen bij aan eerste energieneutrale Volvo garage ter wereld

Om dit ambitieuze plan te verwezenlijken deden studiebureau GDb engineering en installateur AVT een beroep op Climatrix voor de vloerverwarming en klimaatplafonds. Climatrix gebruikte het innovatieve Flexpanel als klimaatpaneel wat grote voordelen bood

Volvo garage Rutten
Ga verder

Climatrix ontwikkelt uniek programma voor warmteverliesberekening

Climatrix, de Belgische expert in ecologische verwarming en koeling, ontwikkelde in samenwerking met bouw-energie.be een unieke tool om gedetailleerd het warmteverlies per kamer te berekenen.

Clima-calcul
Ga verder

Verwarming in een nieuw tijdperk

Kim Vaessen licht toe hoe de markt in verwarming geëvolueerd is de afgelopen 20 jaar. Volgens haar zijn er twee grote verschillen: enerzijds in het energieverbruik en anderzijds in het esthetische aspect.

Ga verder

Nieuwe feature tackerisolatie

Ga verder

Chimpansees krijgen knuffelmuur van Climatrix in ZOO Antwerpen

De Limburgse expert in ecologische verwarming en koeling, Climatrix, sloeg de handen in elkaar met Thermoco, specialist in professionele HVAC- en sanitair-totaaloplossingen, en installeerde een aapvriendelijke verwarming in de Antwerpse ZOO.

Climatrix knuffelmuur
Ga verder

Climatrix ontwikkelt innovatieve plafondverwarming

Climatrix, de Belgische expert in klimaatplafonds, ontwierp een duurzaam energiebesparend verwarmings- en verkoelingssysteem voor in een (bestaand) systeemplafond.

Climatrix innovatie plafondverwarming
Ga verder

“Naast vloerverwarming zijn er nu ook klimaatwanden of ‘knuffelmuren’. We plaatsen ze meer en meer in badkamers vanwege het comfort.”

Kim Vaessen

Kim Vaessen wint LIVIA-award

Met de LIVIA-award wordt Kim Vaessen van het Limburgse bedrijf Climatrix de meest drijvende, vrouwelijke zelfstandige ondernemer genoemd.

Unizo Livia Award
Ga verder

Kim Vaessen CEO en hoofdaandeelhouder Climatrix

De Limburgse onderneemster Kim Vaessen, dochter van Rob Vaessen (Rofix), staat na 5 jaar volledig op eigen benen met Climatrix, de Belgische expert in vloer - wand- en klimaatplafonds.

Kim Vaessen
Ga verder

“Gasaansluitingen en mazoutketels worden in EPB-rapporten afgestraft. In de toekomst zal men dus meer en meer overschakelen op warmtepompen die het milieu veel minder belasten.”

Kim Vaessen