Klimaatplafonds: het beste verwarmingssysteem voor wisselvallig weer (zoals in België)

Klimaatplafonds is een energiezuinig en gezond verwarmingssysteem dat ook kan koelen. Ideaal voor nieuwbouw en renovatie.

klimaatplafonds voordelen
Ga verder

Strobalenwoning met leem: “Leem is ideaal in combinatie met wand- en vloerverwarming”

Eddy Mockers is een professionele stukadoor die jaren geleden de switch maakte van gips naar leem en daar tot op heden nog geen spijt van heeft.

Strobalenwoning met leem
Ga verder

Huis koelen met vloerverwarming. Hoe werkt dat?

Koeling met vloerverwarming? Het kan! Hoe die koeling via vloerverwarming werkt en wat je ervan mag verwachten (in vergelijking met airco) lees je in deze blog.

Huis koelen met vloerverwarming
Ga verder

Officiële meting bij WSP-LAB in Stuttgart

Onlangs trok onze innovation driver Geert Cardinaels naar het bedrijf WSP-LAB in Stuttgart om het product “Flexpanel” van Climatrix officieel te laten keuren op warmte- en koelte afgifte.

Flexpanel
Ga verder

Energievriendelijk verwarmen in industriebouw met vloerverwarming

Een grote bedrijfshal, magazijn of winkelruimte verwarmen kan op een energiezuinige en aangename manier met vloerverwarming. Lees er alles over in deze blog!

Think green energy friendly heating
Ga verder

Kasteelhoeve Wange: Werken met Climatrix aan een betere toekomst

We zijn nu bezig aan de verbouwing van het woonhuis en daarin werken we samen met Climatrix.

Kasteelhoeve Wange
Ga verder

Een productiehal verwarmen met vloerverwarming …

Een productiehal verwarmen met vloerverwarming … Het ligt niet voor de hand, en toch was het dat wat Martijn Smeets van S Interieur – op voorstel van zijn architect - in zijn nieuwe productiehal liet aanleggen. 

Vloerverwarming bedrijfshal S-Interieur
Ga verder

Klimaatplafond voor renovatie of nieuwbouw: alles wat je moet weten

Een klimaatplafond is een uitermate aangenaam, energiezuinige en onderhoudsvriendelijke systeem dat zowel warmt als koelt. Je ziet er bovendien niets van!

Un plafond climatique
Ga verder

Hoe behoud je een constante temperatuur in huis?

Je spendeert heel wat uren in je woning en je wil dat het daar zo aangenaam mogelijk is.

Hoe behoud je een constante aangename temperatuur in huis
Ga verder

Quintis Architecten: Climatrix is een kaart voor de toekomst

Tim Bamelis is een interieurarchitect die zich binnen welomlijnde afspraken graag creatief uitleeft en geen uitdaging uit de weg gaat. Daarom besloot hij een tijd geleden ook om – zeker bij renovaties - met de vloerverwarming van Climatrix in zee te gaan.

Quintis architecten
Ga verder

Alles wat je moet weten over beperkte opbouwhoogte van vloerverwarming

Ben je aan het renoveren en wil je vloerverwarming in je woning? Dan is het droge vloerverwarmingssysteem VarioComp met zeer lage opbouwhoogte (20 mm) ideaal voor jou. Alles wat je moet weten over beperkte opbouwhoogte van vloerverwarming leggen we je uit in deze blog.

Vloerverwarming met beperkte opbouwhoogte
Ga verder

OG Concept Company: Climatrix maakt iedere belofte waar

Voor de ombouw van een groep kantoren van ArcelorMittal Company tot een woongelegenheid met 56 appartementen en enkele kantoorruimtes, zocht Georges Oumalis van OG Concept Company een partner voor de energievoorziening. De bedoeling van OG Concept Company was om het gebied Couillet in Groot-Charleroi dat fel verkommerd was na de sluiting van diverse metallurgische bedrijven, nieuw leven in te blazen.

Ga verder

Binnenklimaat kantoor: hoe kan je de luchtkwaliteit op kantoor verbeteren?

Hoe kan je de luchtkwaliteit op kantoor verbeteren? De kwaliteit van het binnenklimaat heb jij zelf voor een groot deel in de hand, zelfs als werknemer op kantoor. In deze blog geven we een aantal oplossingen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

binnenklimaat_kantoor_hoe_kan_je_de_luchtkwaliteit_op_kantoor_verbeteren_climatrix_klimaatplafonds.png
Ga verder

Een perfecte installatie vereist een perfecte plaatsing

Bouwen is geen exacte wetenschap: er kunnen dingen anders lopen dan initieel gepland. Dat zal iedereen in de sector beamen. Als er zich problemen voordoen heb je een bouwpartner nodig die de realiteit kan inschatten, vergelijkt met het plan, oplossingen bedenkt en communiceert met de opdrachtgever. Zoals Climatrix, met een eigen plaatsingsploeg en volledige ondersteuning tijdens het bouwproces.

Climatrix heeft eigen plaatsingsteam
Ga verder

Vloerverwarming: de essentiële gids voor het opwarmen van jouw huis

In deze uitgebreide blog vertellen we je alles over vloerverwarming: waarom ervoor kiezen? Welke soorten vloerverwarming bestaan er? Welke vloeren zijn het beste? Wat zijn de kosten? En waar moet je zeker rekening mee houden?

Opwarming huis
Ga verder

Klimaatplafond zorgt voor nodige koeling in apotheek

Het is voor een apotheek essentieel dat de temperatuur onder controle gehouden wordt. Vooral bij warm weer, want de medicijnen mogen niet blootgesteld worden aan temperaturen boven de 25°C. Een hele uitdaging afgelopen zomer, toen het een van de warmste zomers sinds tijden was. Echter niet voor Apotheek Coppens in Hofstade. In hun nieuwbouw opteerden zij voor hun verwarming en koeling namelijk voor een klimaatplafond van Climatrix.

Klimaterra team
Ga verder

Klimaatwand: altijd een aangename temperatuur in huis

Wist je dat er een verwarmingssysteem bestaat dat kan inspelen op deze veranderingen in temperatuur, en zowel kan verwarmen als koelen, zodat jij altijd in een aangenaam binnenklimaat vertoeft? In deze blog lees je alles over dit innovatieve systeem: de klimaatwand.

Klimaatwand Climatrix
Ga verder

Wat is een gezond & comfortabel binnenklimaat?

Weinig mensen beseffen dat de kwaliteit van de binnenlucht in onze huizen vaak slechter is dan die van de buitenlucht. De kwaliteit van het binnenklimaat is echter van groot belang voor ons welzijn.

Wat is een gezond binnenklimaat
Ga verder

Bereken je totale warmteverlies volgens NBN EN 12831 en win E-peil punten met ClimaCalcul. 

Wist je dat je E-peil punten kan winnen door een professionele warmteverliesberekening zoals Clima-Calcul van Climatrix? Hoe bereik je een beter E-peil voor je woning? Wat is warmteverliesberekening? In deze blog leggen we uit waarom een correcte, gedetailleerde warmteverliesberekening zo cruciaal is voor jouw bouw of renovatie.

Clima-calcul
Ga verder

Airco kopen? Denk ook eens aan deze alternatieven

Airco kopen? Denk dan eens aan deze alternatieven! Een klimaatwand en klimaatplafond zorgen voor verkoeling in de zomer en voor warmte in de winter. Een duurzaam alternatief voor airco's!

Thermostaten
Ga verder

Vlotte samenwerking tussen Climatrix en betrokken bouwpartners

“Wij hebben Climatrix gevraagd om mee te werken aan de realisatie van Garage Rutten. Het hele project is vlot verlopen. Na een startvergadering bij ons op kantoor, is Climatrix snel in gang geschoten. De samenwerking verliep zonder enig probleem. De communicatie tussen Climatrix en de betrokken bouwpartners was top. We werden steeds goed op de hoogte gehouden van de vordering van de werken. Dat is een sterke troef van het bedrijf.”

Jan Poelmans, AVT

De klimaatplafonds van Climatrix dragen bij aan eerste energieneutrale Volvo garage ter wereld

Om dit ambitieuze plan te verwezenlijken deden studiebureau GDb engineering en installateur AVT een beroep op Climatrix voor de vloerverwarming en klimaatplafonds. Climatrix gebruikte het innovatieve Flexpanel als klimaatpaneel wat grote voordelen bood

Volvo garage Rutten
Ga verder

Climatrix ontwikkelt uniek programma voor warmteverliesberekening

Climatrix, de Belgische expert in ecologische verwarming en koeling, ontwikkelde in samenwerking met bouw-energie.be een unieke tool om gedetailleerd het warmteverlies per kamer te berekenen.

Clima-calcul
Ga verder

Verwarming in een nieuw tijdperk

Kim Vaessen licht toe hoe de markt in verwarming geëvolueerd is de afgelopen 20 jaar. Volgens haar zijn er twee grote verschillen: enerzijds in het energieverbruik en anderzijds in het esthetische aspect.

Ga verder

Nieuwe feature tackerisolatie

Ga verder

Chimpansees krijgen knuffelmuur van Climatrix in ZOO Antwerpen

De Limburgse expert in ecologische verwarming en koeling, Climatrix, sloeg de handen in elkaar met Thermoco, specialist in professionele HVAC- en sanitair-totaaloplossingen, en installeerde een aapvriendelijke verwarming in de Antwerpse ZOO.

Climatrix knuffelmuur
Ga verder

Climatrix ontwikkelt innovatieve plafondverwarming

Climatrix, de Belgische expert in klimaatplafonds, ontwierp een duurzaam energiebesparend verwarmings- en verkoelingssysteem voor in een (bestaand) systeemplafond.

Climatrix innovatie plafondverwarming
Ga verder

“Naast vloerverwarming zijn er nu ook klimaatwanden of ‘knuffelmuren’. We plaatsen ze meer en meer in badkamers vanwege het comfort.”

Kim Vaessen

Kim Vaessen wint LIVIA-award

Met de LIVIA-award wordt Kim Vaessen van het Limburgse bedrijf Climatrix de meest drijvende, vrouwelijke zelfstandige ondernemer genoemd.

Unizo Livia Award
Ga verder

Kim Vaessen CEO en hoofdaandeelhouder Climatrix

De Limburgse onderneemster Kim Vaessen, dochter van Rob Vaessen (Rofix), staat na 5 jaar volledig op eigen benen met Climatrix, de Belgische expert in vloer - wand- en klimaatplafonds.

Kim Vaessen
Ga verder

“Gasaansluitingen en mazoutketels worden in EPB-rapporten afgestraft. In de toekomst zal men dus meer en meer overschakelen op warmtepompen die het milieu veel minder belasten.”

Kim Vaessen